Kristiansens troverdighet rokket

Aktor har begynt å plukke fra hverandre barnedrapstiltalte Viggo Kristiansens forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under sin utspørring av 22-åringen prøvde aktor, førstestatsadvokat Edward Dahl, å tegne et bilde av Kristiansen som en person med lav troverdighet.

Aktor konsentrerte seg om tre momenter der han mener at Kristiansen har forklart seg sprikende. Dette gjelder spesielt steder han skal ha oppholdt seg den dagen, og til hvilke tidspunkt. Hvor mange kniver Kristiansen skal ha hatt, var også et tema.

Trygg

Den barnedrapstiltalte 22-åringen svarte imidlertid med klar røst på spørsmålene fra aktor. Av og til parerte han dem selv med et spørsmål, men fikk klar beskjed om hvem som stilte spørsmålene. Flere ganger påpekte han at han ikke kunne svare nøyaktig, i og med at det er så lenge siden.

«Altså, dette kan jeg ikke si så nøyaktig», eller «du, det tør jeg ikke svare på» var ofte brukte fraser fra 22-åringen, tydelig trygg på selv.

Han ble imidlertid spakere da han ble bedt om å forklare seg om overgrep mot ei lita jente. Dette har han all erede erkjent, og er idømt straff for.

- Den saken vil jeg helst se bort fra. Jeg prøver å legge den bak meg, sa Kristiansen da rettens administrator, førstelagmann Asbjørn Nes Hansen, ville ha ham til å snakke om det.

22-åringens forsvarer, Tore H. Pettersen, sier til NTB at Kristiansen var forberedt på spørsmål om overgrepene.

- Men det er en del spørsmål han klart synes er ubehagelige, forteller Pettersen.

Vil slippe

Aktor fortsetter sin utspørring av Kristiansen tirsdag. 22-åringen må også svare på tøffe spørsmål fra Jan Helge Andersens forsvarer, Ben Fegran.

- Jeg frykter ikke at han vil bli brakt ut av fatning, sier Pettersen.

Mye avhenger av at juryen tror på Viggo Kristiansens forklaring. I alt er det ti kvinner og menn som skal avgjøre om 22-åringen er skyldig i drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

For Jan Helge Andersen er det kun straffutmålingen som skal behandles. Han er tydelig preget av at han risikerer en høyere straff enn de 17 årene han ble idømt i Kristiansand byrett, sier hans forsvarer, Ben Fegran, til NTB.

Fegran vil be om at Andersen slipper å følge hele forhandlingene. Det er satt av seks uker til saken.

(NTB-Hilde Kristin Evensen/Bodil K. Sandvik)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer