IKKE AVGJORT LIKEVEL:  Seinest i ghelgen sa SV-leder og regjeringsmedlem at Hardanger-saken var avgjort. Så var den ikke det likevel. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
IKKE AVGJORT LIKEVEL: Seinest i ghelgen sa SV-leder og regjeringsmedlem at Hardanger-saken var avgjort. Så var den ikke det likevel. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.Vis mer

Kristin: - Glad for uavhengig utredning

- Det har vært uenighet i regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
SV-leder Kristin Halvorsen er svært fornøyd med at regjeringen setter i gang en uavhengig utredning av sjøkabel i Hardangerfjorden.

- Jeg er glad for at Ap og Sp nå kommer folk i Hardanger, miljøbevegelsen og SV i møte, sier Kristin Halvorsen.

- Det har vært uenighet innad i regjeringen i denne saken og kjent at SVs standpunkt er at alternativene i Hardanger burde gjennomgås av en uavhengig tredjepart, legger hun til.

Kristin Halvorsen sier hun er glad for at det nå legges opp til en prosess som kan sikre det hun kaller en best mulig miljøløsning for framføring av ny kraft til Bergen.

Seinest i helgen slo hun fast at saken var oppe og avgjort.

- Denne saken viser at det er stort miljøengasjement blant folk i Norge både nasjonalt og lokalt, og at argumenter og mobilisering har betydning for politiske prosesser, sier SV-lederen.
(NTB).