- Kristin ba meg drepe fire

En mann i 30-åra har i politiavhør i helga forklart at Kristin Kirkemo Haukeland i 1998 spurte om han kunne ta livet av fire mennesker. Mannen er identisk med en person som Lars Grønnerød navnga i sin forklaring for retten i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lars Grønnerød oppga mannens navn for å få underbygd sine egne opplysninger om Kristin Kirkemo Haukeland som mulig morder.

Grønnerød hevdet at Kristin hadde forklart at hun hadde utført drapene i kårboligen på Orderud gård. Dette skjedde kort tid etter drapene under en tur til Holmestrand.

Kristin skal ha sagt at de tre ble skutt i ryggen. Ifølge Grønnerød var dette på et tidspunkt da det ikke var kjent gjennom media at Marie og Kristian Orderud samt datteren Anne Orderud Paust alle var skutt i ryggen.

Etter det Dagbladet kjenner til, har det nye vitnet i Orderud-saken fortalt at han henvendte seg anonymt til politiet for et drøyt år siden, og fortalte at Kristin hadde spurt om han kunne ta livet av fire personer.

Kriminalpolitiet har sjekket disse opplysningene i sine dokumenter, og funnet ut at de fikk nettopp et slik anonymt tips på det angitte tidspunktet. Tipseren ville på det tidspunktet ikke avgi politiforklaring.

- Vil stevne

Grønnerøds forsvarer, advokat Morten Kjensli, sier at Dagbladets opplysninger om det nye vitnets forklaring, er uhyre interessant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer