- Kristin ba meg skaffe våpen

FROGNER (Dagbladet.no): Den 32 år gamle mannen som overraskende møtte i retten i dag ble fortalt at Kristin utførte drapene. - Hun ba meg skaffe våpen, innrømmet han motvillig i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De færreste trodde at den 32 år gamle Oslo-mannen ville møte i retten og avgi forklaring i dag. Til tross for flere oppfordringer hadde politiet ikke klart å lokalisere mannen, men i dag møtte han opp. Velforberedt i svart dress måtte han forklare seg om sentrale punkter i den alvorlige kriminalsaken.

Kristin ba om våpen

I retten forsøkte mannen å bagatellisere sin kontakt med Kristin Kirkemo Haukeland. Han hevdet at de bare hadde truffet hverandre tre ganger, men ble tvunget til å innrømme at det var flere.

Under en biltur skal Kristin ha bedt vitnet skaffe to våpen. Han spurte ikke hva de skulle brukes til, hevdet han.

- Det var klart for meg at våpenet skulle brukes i kriminell hensikt, sa han.

Han avviste at han skaffet noe våpen til Kristin. I retten i går fortalte Arman Vestad at 32-åringen kjøpte en finkalibret Ruger-pistol av ham våren eller sommeren 1999.

Drapsrykte

32-åringen fortalte retten hvordan han kort tid etter trippeldrapet fikk høre en historie om hvem som skal ha stått bak drapene. De to mennene i 30-åra er begge innkalt som vitner i saken. 32-åringen ble fortalt at Kristin hadde kommet blodig hjem til det andre vitnet på morgenen den 22. mai. Senere skal hun ha sagt: «Fy faen, de bildene kommer ikke til å se ut», fortalte mannen i Frogner grendehus. Han mente historien ikke var sann, til tross for at han tidligere hadde blitt bedt om å skaffe våpen til Kristin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer