- Kristin bør frifinnes

Advokat Tor Kjærvik påstår sin klient Kristin Kirkemo Haukeland frifunnet for både trusler og medvirkning til drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Kan man være overbevist på noen som helst måte om at hun har medvirket til bombeattentatet og drapene? Etter min oppfatning blir svaret et krystallklart nei, sa Kjærvik da han avsluttet sin prosedyre.

I tre timer og et kvarter hadde han med stor dyktighet begrunnet sin klients troverdighet, og plukket fra hverandre troverdigheten til vitner som trekker henne inn i tiltalen. Han sa at bare noen lite troverdige vitner knytter henne til trusseltiltalen, og at bare ett svært lite troverdig vitne hevder at hun visste hva våpnene skulle brukes til da hun skaffet og overleverte dem.

Visste hun det ikke, må hun etter Kjærviks mening frifinnes.

Han gjentok flere ganger at Kirkemo Haukeland fikk vite om gårdskonflikten først lille julaften 1998, da hun ifølge sin forklaring overhørte drapsplanlegging som hun sterkt distanserte seg fra.

- I ettertid, når vi ser resultatet av det hun overvar, kan vi selvfølgelig bebreide henne moralsk. Hvorfor gjorde hun ikke noe, fikk tilbake våpnene eller ringte politiet? Men hun trodde jo ikke på det.

- Derfra og til å si at hun medvirket er et hav. Dere skal ikke vurdere hennes moral, men hennes skyld. Min ærbødige påstand blir dermed at Kristin Kirkemo Haukeland åpenbart bør frifinnes for tiltalen, sa Kjærvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer