- Kristin dro fram pistolen

FROGNER (Dagbladet.no): Synnøve forklarte i retten i dag at hun var redd for Kristin og vennene hennes. Ved en anledning trakk Kristin våpen mot familiemedlemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillesøsteren til de drapstiltalte søstrene startet sitt vitnemål med å nekte å oppgi sin adresse. Hun ville ikke si hvorfor. Men senere ble det klart at Synnøve var redd for Kristin og vennene hennes. Hun mente søsteren ble forandret etter at hun begynte å ta dop, når hun ble sint, ble hun veldig sint. Ved en anledning trakk Kristin våpen hjemme hos moren.

- Kristin dro fram pistolen. Det var ikke en signalpistol, forklarte Synnøve.

Mens Veronica ble beskrevet som «kjempesnill» var forholdet til Kristin mere «opp og ned».

Mens faren Sverre Kirkemo tydelig sympatiserer med Kristin virker Synnøve mest vennligsinnet overfor Veronica.

Hun kom med skarp kritikk til lensmannsførstebetjent Tore Kampen. Han sto for flere av avhørene og Synnøve mente hun ble presset til å si ting hun ikke egentlig ønsket. Ved en anledning løy politimannen, hevdet hun.

- Kampen kom inn til meg og sa at kjæresten min hadde sagt at han skulle ha 100.000 kroner for å si hvem som er morderen. Men jeg visste det var løgn, sa Synnøve.

Hun, kjæresten og kjærestens bror drev budbilfirma på tida drapene skjedde. Det var hennes firma som Kristin hevder hun kjørte for på drapsnatta. I retten i dag kom det fram at ingen av de tre hadde sertifikat på drapstidspunktet.

- Budbilfirmaet uten lappen, kommenterte forsvarer Tor Kjærvik tørt.