Kristin dro rett til sønnen

DRAMMEN KRETSFENGSEL (Dagbladet): Kristin Kirkemo pakket sakene sine og gledet seg til endelig å få være sammen med sin sønn. Så kom sjokkmeldingen om at politiet påkjærte kjennelsen. Det forsinket løslatelsen med flere timer. Advokat Tor Kjærvik mener politiet holdt de siktede ulovlig i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjennelsen var klar før klokka 15 i går. Først klokka 17.50 kom Kristin Kirkemo ut av kretsfengselet i Drammen. Hun var ikke interessert i å snakke med pressen. Hun satte seg rett inn i bilen til advokat Johnny Veum. Den var på forhånd fylt opp med alle eiendelene som Kirkemo hadde på cella.

Da bilen passerte den store horden av pressefolk på utsiden av porten inn til tinghusets bakgård, smilte Kirkemo til fotografene fra baksetet i bilen. Så satte hun kursen mot Oslo sammen med de to forsvarerne sine.

Ved Ullevål stadion i Oslo ble Kristin Kirkemo overlatt til sin far Sverre Kirkemo og hans samboer. I bilen deres satt også Kristins sønn, som hun gledet seg mest av alt til å treffe igjen. Kristin Kirkemo skulle være sammen med sin nærmeste familie i hele går kveld.

Ulovlig fengslet

På grunn av at politiet påkjærte kjennelsen, ble Kristin Kirkemo sittende i flere timer i kretsfengselet i Drammen og vente på en avklaring. Denne nervepirrende tida var en enorm ekstrabelastning for henne, sier hennes forsvarer, advokat Tor Kjævik. Han mener at politiet holdt de siktede ulovlig i varetekt i et par timer i går.

- Da kjennelsen om løslatelsen kom, skulle Kristin blitt løslatt. Etter en god stund fikk vi så vite fra vårt kontor at det hadde kommet en telefaks om at politiet påkjærte kjennelsen og ba om oppsettende virkning. Først etter at lagmannsretten hadde avvist dette, ble hun løslatt. Jeg mener at hun ble holdt ulovlig i varetekt i denne perioden, sier advokat Tor Kjærvik. Han mener at politijuristene på Romerike i går var preget av å handle i panikk.

Vantro

- Kristin Kirkemo reagerte med vantro på politiets handlemåte. Kjæremålet fra politiet kom helt overraskende på oss, sier Kjærvik.

Han mener det er helt naturlig at lagmannsretten avviste politiets begjæring og ga klar beskjed om at de fire skulle løslates, og legger til:

- Politiet burde på forhånd ha signalisert overfor lagmannsretten at de ville påkjære en kjennelse som innebar løslatelse. Da ville alle parter ha vært forberedt på det.

TRIPPELDRAPETLØSLATELSEN

TRIPPELDRAPETLØSLATELSEN