- Kristin er blitt syndebukken

FROGNER (Dagbladet): Kristin Kirkemo Haukeland har fått stempel som Orderud-sakens «svarte får», og er urettmessig blitt utpekt som syndebukk - både av sine medtiltalte og av media, hevdet Kristins forsvarer Tor Kjærvik i retten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kristins tidligere venner i det kriminelle miljøet har snudd seg mot henne, og løyet om henne i retten - for å hevne seg for at Kristin har tystet i politiavhør, hevdet Kjærvik i sin avslutningsprosedyre, og sa at det ikke finnes holdepunkter for at Kristin medvirket til trippeldrapet. Hun må derfor frifinnes, konkluderte Kjærvik. Han ba også om at Kristin må frifinnes for attentatforsøket mot Anne Orderud Paust.

Kristin Kirkemo Haukeland har fått hard medfart under Orderud-saken. I løpet av rettssaken har en rekke vitner fra det kriminelle miljøet på ulikt vis knyttet Kristin til trippeldrapet.

- Da Kristin fortalte politiet om Molde-turen hvor hun kjøpte pistolene, navnga hun de involverte. Det fikk dramatiske konsekvenser for Kristin: Miljøet snudde seg mot henne. Å tyste i et amfetaminmiljø er ikke smart. Det får konsekvenser, sa Kjærvik i sin prosedyre i går.

Han mener at Kristin er den av de tiltalte som har kommet dårligst ut i mediene. Han beskyldte blant annet sine medforsvarere for å ha lekket til pressen for å sverte Kristin.

- Det har vært nødvendig. For hennes forklaring er drepende for de andre, slo Kjærvik fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer