Kristin feiret med bryllupskake

Det var høy stemning i vandrehallen i Stortinget like etter at den nye ekteskapsloven var vedtatt med god margin onsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er kjempefornøyd med at vi har fått siste del av lovverket på plass. Så får vi ta kampen om holdninger mot fordommer som vi vet fins der ute. Men vi er kommet et veldig langt stykke på vei, sa SV-leder Kristin Halvorsen til NTB.

Saksordfører Gunn Karin Gjul (Ap) følte stor lettelse over at loven ble vedtatt med såpass klar margin. Loven i sin helhet ble vedtatt med 84 stemmer for og 41 mot.

- Jeg føler stor lettelse og glede, sa Gjul.

May Hansen (SV) påpekte at loven er en stor seier for kjærligheten og like rettigheter for lesbiske og homofile og et langt skritt bort fra diskrimineringen.

- Det er også en stor seier for barn som lever med to foreldre av samme kjønn til like rettigheter og like muligheter. Det var enormt gledelig at det ble et så stort flertall, mente Hansen.

Hun håper nå at Kirkemøtet vil endre liturgien slik at kirken kan vie homofile.

- Det er den siste resten som står igjen.

Trine Skei Grande fra Venstre uttalte at partiet var med på vinnerlaget på alle voteringene.

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

- Det er en stor dag og en klar Venstre-tradisjon. Vi var det første partiet som programfestet like muligheter for homofile og lesbiske til å inngå ekteskap, sa hun.

(NTB)