- Kristin fortalte om drapene

FROGNER (Dagbladet.no): To av dagens vitner kobler Kristin Kirkemo Haukeland til planleggingen og gjennomføringen av drapene. Hun skal blant annet ha innrømmet at hun skulle drepe fire mennesker ett år før drapene skjedde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Kristin Kirkemo Haukeland som har stått mest i fokus så langt i dag. Flere av vitnene knytter Kristin helt konkret til trippeldrapene.

En av Kristins tidligere kjærester ble kalt til vitneboksen. Han forklarte seg om en biltur han og Kristin hadde sommeren 1998, ett år før drapene på Orderud gård.

- Kristin fortalte meg at fire mennesker skulle tas av dage. Hun sa ikke på hvilken måte. Jeg trodde ikke på det, forklarte mannen i slutten av 20-åra.

Først da Lars og Kristin ble pågrepet skjønte han at det ikke var en spøk.

- Hun var veldig alvorlig, jeg burde skjønt at det var litt sannhet i det, sa vitnet.

Han fortalte at Kristin overrasket ham på flere måter. En gang han og Kristin var på badetur til Ulsrudvannet i Oslo med vitnets barn gjorde hun innbrudd i en bil før de dro hjem.

Spurte om våpen

Kristin skal ha bedt vennene sine om hjelp til å skaffe våpen. Ett annet vitne forklarte i dag om en fest i desember 1998. Vitnet gjorde sitt beste for å avdramatisere hendelsen, men til politiet har han forklart at Kristin spurte om noen kunne skaffe et automatvåpen, gjerne en Uzi. I tillegg snakket de om hvordan man skulle ta livet av noen.

- Vi snakket en gang om at hvis noen skulle ryddes av veien, skulle det gjøres skikkelig, forklarte vitnet. Han mente at denne samtalen ikke hadde noe med trippeldrapene å gjøre, at det kun var snakk om generelle betraktninger.

Til politiet forklarte vitnet at Kristin ville at noen skulle utryddes fra universet, at det skulle bære preg av et rituelt drap med mye blod.