Kristin fortsetter

SV-lederen går for en ny periode til.

GIR BESKJED Kristin Halvorsen Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GIR BESKJED Kristin Halvorsen Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SV-leder Kristin Halvorsen gjorde det klart i sin tale til landsstyremøtet på Håndverkeren i Oslo at hun fortsetter en periode til. Etter å ha snakket i over tre kvarter om de store politiske sakene SV og partilederen er opptatt av, pustet Kristin Halvorsen inn og tok sats:

- Kjære venner, det er en litt sånn pussig stemning her. Annen hvert år tenker jeg på om jeg skal fortsette å være lederkandidat i dette partiet. Jeg tenker opp og ned. Men til syvende og sist er det et spørsmål man må stille seg selv; Har du lyst til å slåss opp mot Høyre og Frp? Har du lyst til å gjøre det sammen med alle SVerne som står på? Har du lyst til det? spurte Halvorsen høyt.

- Hvis valgkomitéen spør meg om det, så svarer jeg ja.

Ingen nestlederstrid
Dermed må de to nestlederne Audun Lysbakken og Bård Vegar Solhjell vente med å få avklart om hvem som faktisk kan bli SVs neste leder. Begge to står i dag støtt i partiet som to nestledere som yter stor tillit.

Det gjør ikke minst Kristin Halvorsen. Hun er den partilederen i Norge i dag som har sittet lengst. Etter en tøff start som fersk leder i et parti med mye splittelse i 1997, har hun klart å samle partiet.

Ønsket SV-leder
Nylig skrev Dagbladet at samtlige fylkesledere ønsker at hun skal fortsette som leder. Også rundt Kristin Halvorsen i partiet har mange nå håpet på at hun skulle fortelle at hun fortsetter.