<strong> KLIMA-DIREKTØR :</strong>  Halvorsen sier klimaendringene er den største utfordringen i vår tid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KLIMA-DIREKTØR : Halvorsen sier klimaendringene er den største utfordringen i vår tid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Kristin Halvorsen blir klima-direktør

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med Kristin Halvorsen får CICERO Senter for klimaforskning en direktør med stor erfaring. Halvorsen har tidligere vært finansminister, kunnskapsminister og SV-leder.

Halvorsen sier hun gleder seg til å arbeide i et forskningsmiljø med høy internasjonal standard.

- Etter mange år i politikken har jeg vært på jakt etter en jobb der jeg kan bruke erfaringer, kunnskap og kontakter til annet samfunnsnyttig arbeid. CICERO er en perfekt arbeidsplass for meg. Klimaendringene er den største utfordringen i vår tid. Her kan jeg bidra til å utvikle kunnskapsgrunnlaget som skal være utgangspunktet for handling i årene framover. Det er viktig og svært meningsfylt, sier Halvorsen.

Halvorsen har i dag ingen partipolitiske verv, og hun tar sikte på å tiltre i stillingen som direktør for CICERO i mai. Stillingen er et åremål på fem år med mulighet for forlengelse i en periode.

Troverdig engasjement

Styreleder Birger Kruse er fornøyd med å få fått Halvorsen med på laget.

- Vi har vært på jakt etter en ny direktør som kan utvikle CICEROs strategi og skape engasjement rundt instituttets samfunnsoppdrag. Dessuten har Halvorsen solid kjennskap til forskning og et troverdig engasjement i miljø- og klimaspørsmål, sier Kruse

CICERO arbeider med å bidra til internasjonal klimaforskning, blant annet gjennom FNs klimapanel.

- Sammen med alle ansatte ønsker jeg å bidra til å styrke CICEROs posisjon i Norge og utlandet og synliggjøre hvor relevant vår forskning er for samfunnet, sier Halvorsen.

I tillegg til direktørstillingen ved CICERO vil Halvorsen fortsette i vervene som leder i Bioteknologinemnda og som styreleder ved Naturhistorisk museum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer