Kristin Halvorsen går av i 2012

- Det er opplagt at det er en stor jobb å fornye SV, sier hun til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kristin Halvorsen sier hun er ferdig våren 2012. I en tale på Rockefeller sa hun at hun ikke vil lede partiet etter ekstraordinært landsmøte til våren.

- Jeg har bestemt meg for at foran stortingsvalget 2013 må SV velge en ny leder, sa Halvorsen fra scenen.

Halvorsen har vært leder for SV siden 1997. Hun sier det nå er riktig å slippe noen andre til, og at hun lenge har vært bestemt på at hun ikke vil være partileder før stortingsvalget i 2013.

Har tenkt på det lenge - Jeg har tenkt på dette ganske lenge. Det var opplagt for meg at det er en ganske stor jobb å fornye partiet. Derfor var det ikke noe vits i å vente med å annonsere denne avgjørelsen, sier Halvorsen til Dagbladet, etter den dramatiske talen på SVs valgvake i kveld.

Hun sier at hun gjerne vil være med videre når den nye ledelsen formes, og den nye lederen skal velges via en demokratisk prosess i partiet. Hun vil ikke spekulere i hvem som blir den nye SV-lederen.

- SV er veldig priviligert som har så mange unge og erfarne politikere, sier Halvorsen, som sier grunnen til at hun ønsker å gi seg allerede i 2012, er at den nye lederen skal få god tid til å forberede seg på valget i 2013.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer