Kristin Halvorsen gir seg som finansminister

Blir ny kunnskapsminister.

FRA FINANS TIL SKOLE: Kristin Halvorsen forlater den mektige finansministerposten og prioriterer i stedet SVs hjertesak som kunnskapsminister.
Finansminister Kristin Halvorsen holder pressekonferanse vedrørende statsbudsjettet tirsdag.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FRA FINANS TIL SKOLE: Kristin Halvorsen forlater den mektige finansministerposten og prioriterer i stedet SVs hjertesak som kunnskapsminister. Finansminister Kristin Halvorsen holder pressekonferanse vedrørende statsbudsjettet tirsdag. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Kristin Halvorsen går av som finansminister for å bli kunnskapsminister. Det får Dagbladet i kveld bekreftet, etter at TV2 Nyhetene først meldte om den sentrale endringen i regjeringen.

Den betyr omfattende rokkering av SVs toppolitikere.Bård Vegar Solhjell, som i dag er kunnskapsminister, går ut av regjeringen for å bli parlamentarisk leder for SV på Stortinget når den nye regjeringskabalen presenteres i neste uke, melder TV 2.Samtidig som Solhjell går inn som parlamentarisk leder i partiet, skal Audun Lysbakken - som i utgangspunktet ble utnevnt til denne rollen - inn i regjeringen som statsråd, ifølge TV 2.

Det har lenge vært spekulert i om Halvorsen ville fortsette som finansminister eller om hun vkom til å prioritere en annen av SVs statsrådsposter i den rødgrønne regjeringen.

- Vi bekrefter eller dementerer ingenting før alt er klart, og alt er ikke klart, skriver Roger Sandum, statssekretær i Finansdepartementet og Kristin Halvorsen høyre hånd, i en sms til Dagbladet i kveld.

Grete Faremo skal ifølge kanalen trolig ta over etter Bjarne Håkon Hanssen som helse- og omsorgsminister. Spekulasjoner rundt kabalen har tidligere plassert både Trond Giske (Ap) og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i helseministerstolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer