Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristin Halvorsen svarte leserne

Kristin Halvorsen vil ta bensinslukerne for å gjøre Norge grønnere. Les svarene fra nettmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag stilte finansminister Kristin Halvorsen til nettmøte på Dagbladet.no.

Fram til 2007 skal regjeringen utarbeide en oppdatert nasjonal strategi for hvordan Norge kan bli mer miljøvennlig.

Den grønne strategien skal komme ganske nøyaktig 20 år etter at Brundtlandkommisjonen i sin tid løftet temaet opp på den internasjonale dagsorden. (Hvis du vil gi dine innspill til regjeringen kan du si din mening på høringens nettsider.

- Det var veldig interessant å møte folk på denne måten. De stilte spørsmål som vi vet mange er opptatt av. Det er dessverre ikke mulig å svare alle, men vi håper en del finner svar på det de lurer på, sier Halvorsen til Dagbladet.no.

Veldig mange var opptatt av høye bensinpriser og lurte på hva regjeringen skal gjøre med det. Halvorsen kan ikke love kutt i bensinavgiften.

- En bensinpris på 12 kroner gir oss muligheten til å jobbe med tiltak for å få til en mer miljøvennlig bilbruk, sier finansministeren.

Les alle svarene fra nettmøtet i formiddag.

ETTERTRAKTET: Mer enn 700 spørsmål tikket inn til Kristin Halvorsen i dag, mange har sterke meninger om bilavgifter og bensinpriser. Foto: Gro Strømsheim
ETTERTRAKTET: Mer enn 700 spørsmål tikket inn til Kristin Halvorsen i dag, mange har sterke meninger om bilavgifter og bensinpriser. Foto: Gro Strømsheim Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling