Kristin Halvorsen tar over midlertidig etter Lysbakken

- Audun Lysbakken ønsket selv å fratre. Det er en beslutning jeg respekterer, sier Jens Stoltenberg.

SETTESTATSRÅD:  Kristin Halvorsen (SV) tar midlertidig over for partifelle Audun Lysbakken etter at han trakk seg som barne- og likestillingsminister.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SETTESTATSRÅD: Kristin Halvorsen (SV) tar midlertidig over for partifelle Audun Lysbakken etter at han trakk seg som barne- og likestillingsminister. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kristin Halvorsen blir settestatsråd i Barne- og likstillingsdepartementet inntil de finner en som kan erstatte Audun Lysbakken.

- Audun Lysbakken ønsket selv å fratre. Det er en beslutning jeg respekterer, sier Jens Stoltenberg til pressen etter ekstraordinært statsråd i dag.

Audun Lysbakken trakk seg som barne-, likestillings- og inkluderingsminister tidligere i dag etter Dagbladets avsløringer om tildelingen av 154 000 kroner til Jenteforsvaret, som da var en undergruppe av SVs ungdomsparti SU.

- Sterk og dyktig - La meg være veldig tydelig. Jeg har ansvaret og tar ansvaret. Jeg har orientert statsministeren om at jeg ønsker å gå av som statsråd, sa Audun Lysbakken på pressekonferansen.

Stoltenberg kaller Lysbakken en sterk og dyktig politiker som har fått utrettet mye.

- Lysbakken er en politiker jeg er sikker på vi kommer til å se mer til framover, sier statsministeren.

Mulig å samarbeide På spørsmål om regjeringssamarbeidet med SV sett i lys av at partiets lederkandidat nå er ute av statsrådkabalen, svarer han slik:

- Det er fullt mulig å samarbeide i en regjering på en god måte selv om SV skulle velge en leder som ikke sitter i regjeringen. Jeg er trygg på at det kommer til å være fullt ut håndterbart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer