Kristin Halvorsen varsler ny skattedebatt

Avtroppende SV-leder Kristin Halvorsen vil ha ny diskusjon om skattenivået.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ønsker ny debatt om skatteløftet. Dette er én av tingene jeg vil snakke til landsstyremøtet om i helgen, sier Kristin Halvorsen til Aftenbladet.

I 2005 gikk den rødgrønne regjeringen til valg på et løfte om ikke å øke skattene fra 2004-nivå, det såkalte skatteløftet.

Halvorsen som i dag er kunnskapsminister, men som satt som finansminister før Sigbjørn Johnsen, sier Høyres brakvalg er en «wake up-call». Hun er opptatt av den kommende eldrebølgen og presset dette vil skape på utgiftene i omsorgssektoren.

Partiet er dessuten i desperat jakt på nye vinnersaker som kan snu den negative vinden for tiden. Partiet fikk ikke mer enn 4 prosents oppslutning i kommunevalget, og i en måling i Vårt Land denne uka var oppslutningen labre 3 prosent, langt under sperregrensa.

- Vi skal utvikle et mer rettferdig skattesystem videre. Vi trenger ikke hvile på det vi oppnådde i perioden 2005 til 2009, sier Halvorsen som mener partiet nå må legge visjoner for tida etter 2013.

Halvorsen vil under helgens landsstyremøte også sette fingeren på hvor det gikk galt for SV etter at partiet kom til makta. (NTB)