ANER HÅP: Kristin Halvorsen mener det nå er interne prosessr i Ap og Sp som kan få fart på saken og bidra til at olje- og energiminister Terje Riis-Johansen snur og gjør om på det omstridte kraftlinjevedtaket over Hardanger. Her fra de rødgrønne regjeringspartienes vesltandsturne tidligere i år. Foto: Torbjørn Gønning / Dagbladet
ANER HÅP: Kristin Halvorsen mener det nå er interne prosessr i Ap og Sp som kan få fart på saken og bidra til at olje- og energiminister Terje Riis-Johansen snur og gjør om på det omstridte kraftlinjevedtaket over Hardanger. Her fra de rødgrønne regjeringspartienes vesltandsturne tidligere i år. Foto: Torbjørn Gønning / DagbladetVis mer

Kristin håper Jens og Liv Signe snur om Hardanger-linjene

SV-lederen vil utrede alle alternativer før utbygging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||For første gang etter det omstride Hardanger-vedtaket, aner SV-leder Kristin Halvorsen håp om at regjeringspartnerne Jens Stoltenberg og Liv Signe Navarsete kan snu i den betente saken.

I dag kl. 14.00 møter 15 håpefulle Hardanger-ordførere opp på Jens Stoltenbergs kontor til et dialogmøte om det kontroversielle kraftlinjevedtaket over Hardanger. Mange av dem har forventninger til at Stoltenberg er på gli i den omstridte saken.

Drar til Hardanger
I morgen drar olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, kommunalminister og Sp-leder Liv Signe Navarsete og statsråd ved Statsministerens kontor, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, til Hardanger for et orienteringsmøte om kraftlinjesaken.

SV-leder Kristin Halvorsen har lenge sagt at regjeringens beslutningen om kraftlinje over Hardanger står fast, til tross for at SV gikk inn for en tredjeparts utredning av alle alternativer før saken ble avgjort av olje- og energiminister Terje Riis-Johansen.

— Den avgjørelsen som er tatt, den står. Jeg ser ikke hvordan saken skulle få et annet utfall nå, sa Halvorsen til TV 2 Nyhetene 3. august.

Aner håp
Men etter en sommer med blodrøde tall for Ap på meningsmålingene og massiv lokal motstand på Vestlandet med internt opprør i samtlige regjeringspartier mot Hardanger-vedtaket, aner SV-lederen likevel håp.

— Det som kan snu denne saken er at det blir en prosess i Ap og Sp. Jeg ser jo at det nå er flere som ønsker det, sier Halvorsen til Dagbladet og understreker:

- SV har hele tiden argumentert sterkt for at dette er en sak som tjener på at vi bruker mer tid, og at vi får en uavhengig part til å vurdere alle alternativer for en best mulig miljøløsning.

Åpner for å snu
Også Sp-leder Liv Signe Navarsetes utspill i VG mandag om at hun åpner for å gjøre om kraftlinjevedtaket hvis det kommer fram ny informasjon i saken om alternativene til den valgte kraftlinja over Hardanger, er gode nyheter for SV-lederen.

ØKT PRESS: Flere Ap-ordførere fra Hardanger-kommunen håper nå at Jens Stoltenberg vil lytte til deres innvendinger mot regjerings Hardangervedtak og utsette avgjørelsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ØKT PRESS: Flere Ap-ordførere fra Hardanger-kommunen håper nå at Jens Stoltenberg vil lytte til deres innvendinger mot regjerings Hardangervedtak og utsette avgjørelsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

— Jeg merker meg hva Navarsete sier, men er mest opptatt av at man tar seg tid til å diskutere dette. Hvis SP (de) nå kommer på andre tanker, så kan det gi et annet utfall i saken. Eller at diskusjonen nå går i Ap, sier statsråden og legger til:

— SVs syn er klart for alle. Nå får diskusjonen gå i Sp og Ap.