- Kristin har alibi

LILLESTRØM (Dagbladet): Drapssiktede Kristin Kirkemo (26) hevder å ha vanntett alibi for natta da Anne Orderud Paust (47) og hennes foreldre ble likvidert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Tor Kjærvik, som forsvarer henne, ber kriminalpolitiet etterforske konkrete opplysninger som hun har kommet med.

- Ifølge min klient er det vitner som kan bekrefte dette, sier forsvareren til Dagbladet.

Kriminalpolitiet ville ha den 26 år gamle modellen i politiavhør igjen i går, men advokat Kjærvik grep inn og fikk stoppet det.

Bakgrunnen er at Kristin Kirkemo etter arrestasjonen tidlig fredag har tilbrakt fire netter på glattcelle hos politiet på Lillestrøm og i Oslo. Kjærvik sier at klienten er veldig sliten både fysisk og psykisk.

- I går ble hun overflyttet til Drammen kretsfengsel. Jeg skal besøke henne i dag, og det blir neppe nye avhør før hun har hentet seg inn. Muligens i slutten av uka, sier Kjærvik.

Etterforskes

- Hvam kan gi din klient alibi for drapsnatta?

- Det er som sagt vitner, men av hensyn til etterforskningen som jeg vil at politiet skal gjennomføre for å klarlegge alibiet, kan jeg ikke gå i detalj, sier forsvareren.

Kristin Kirkemo er siktet for tre overlagte drap eller for å ha medvirket. Overfor Dagbladet understreker politikilder at de holder alle muligheter åpne når det gjelder 26-åringen. Derfor er det viktig for Kjærvik å få det påståtte alibiet etterforsket.

Men politiets grunnlag for siktelsen er at hun skal ha vært med på å skaffe drapsvåpen til likvideringen, og at hun da samtidig har visst at våpnene skulle brukes til å drepe de tre i kårboligen på Orderud gård på Sørumsand.

Byttet våpen

Lars Grønnerød har forklart at han byttet et våpen med Per Kristian Orderud før drapet, en 38-kalibers pistol, og fikk en pistol kaliber 22 tilbake. Dette våpenet, skal Kristin Kirkemo tidligere ha gitt til Orderud.

38-kaliberen er etter alt å dømme et av drapsvåpnene, og den kan også knyttes til funn hjemme hos Grønnerød.

Kristin Kirkemo nekter enhver befatning med bytting av våpen.

Når det gjelder Grønnerød, som også er siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap, er den sentrale polititeorien foreløpig medvirkning, men ifølge politikilder holder de alle muligheter åpne.

Også Lars Grønnerød hevder å ha alibi drapsnatta. Dermed mener alle de fire siktede å ha alibi for drapsnatta.

<B>FIRE DØGN PÅ GLATTCELLE:</B> Kristin Kirkemoe hevder at hun har alibi for drapsnatta. Den tidligere modellen poserer her for en motereportasje i Dagbladet.