Kristin jubler for finanspisk

Onsdag røk Terras konsesjoner, i dag er det Intrum Justitia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):- Det er gode dager for turbokapitalistene. Derfor er jeg utrolig glad for at Kredittilsynet er på offensiven, sier finansminister Kristin Halvorsen (SV) til Dagbladet.no.

På under tre dager har Kreditillsynet grepet inn mot to store aktører i det norske finansmarkedet. Onsdag røk Terras konsesjoner, i dag er det Intrum Justitia.

Les alt om Terra-saken her!

Les også: «Krevde for høye inkassosalærer i 3600 tilfeller»

Les også: «Krever billigere inkasso»

Kristin Halvorsen vil ikke kommentere at Intrum Justitia mister inkassobevilgningen. Men på generelt grunnlag roser hun Kredittilsynet for at de er på hugget.

- Vi har den høyeste høykonjekturen på over 30 år. Da er det viktig at folk bruker sunt folkvett og stor skespsis, sier Halvorsen, som understreker at det er ingen grunn til å advare mot finansnæringen generelt.  

- Mitt inntrykk er at de fleste har høy etisk standard, sier Halvorsen.  

MÅ VÆRE KRITISK:- Det er ingen grunn til å stå med lua i hånda ovenfor inkassobyråene og andre som handler med penger. Man må være kritisk, sier finansminister Kristin Halvorsen til Dagbladet.no. Foto: Scanpix
MÅ VÆRE KRITISK:- Det er ingen grunn til å stå med lua i hånda ovenfor inkassobyråene og andre som handler med penger. Man må være kritisk, sier finansminister Kristin Halvorsen til Dagbladet.no. Foto: Scanpix Vis mer

Hun oppfordrer folk til å klage på inkassobyråene hvis de mener at de blir behandlet feil.

- Det er ingen grunn til å stå med lua i hånda ovenfor inkassobyråene og andre som handler med penger. Man må være kritisk, sier Halvorsen.

Kristin jubler for finanspisk

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer