Kristin Kirkemo Haukeland (27): -Nygift student

Nygifte Kristin Kirkemo Haukeland (27) har satt seg på skolebenken igjen. Småbarnsmoren har begynt på «mekke'n».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har hun forsøkt seg i frisørfaget, men hun bestemte seg raskt for å legge saksa på hylla. Hun begynte i stedet å jobbe i Dagbladet som resepsjonist og bud. Da Kristin ble siktet for trippeldrapet, ble imidlertid hennes fortid som svært lettkledd modell viet atskillig mer oppmerksomhet enn hennes tidligere studier innen tegning, form og farge.

Nå har 27-åringen bestemt seg for en helt annen karriere: I høst startet hun på Oslo teknisk-maritime skole på Etterstad, grunnkurs i mekanikk.

Som barn skal Kristin ha vært ei skikkelig «guttejente», som var mest opptatt av hundedressur og fotball. Hundeinteressen har hun beholdt også i voksen alder, og ved siden av hundene er sopplukking 27-åringens favoritthobby.

Kristin var 22 år gammel da hun ble mor. Samboerskapet med barnefaren tok slutt i 1995. Våren 1997 flyttet hun inn til Lars Grønnerød, som også er tiltalt for trippeldrapet.

Den siste tiden før pågripelsen bodde Kristin delvis i en hangar på Fornebu, delvis hjemme hos moren på Ekeberg og delvis hos venner og bekjente.

Fra hun var 18 år skal hun i ulike perioder ha hatt problemer med narkotika. Men etter at hun slapp ut fra av varetekt i november i fjor, skal hun ha holdt seg helt unna stoff.

I strålende solskinn giftet Kristin seg med sin Per Haukeland (31) i Bekkelaget kirke i Oslo 26. august. Kristins halvsøster Veronica og hennes ektemann Per Orderud var invitert til bryllupet, men møtte aldri opp til bryllupsfesten. Forholdet mellom søstrene er iskaldt.

Gjennom sine forklaringer har Kristin trukket ekteparet Orderud dypt inn i drapssaken. Veronica har på sin side uttrykt at hun ikke ser bort fra at søsteren kan ha noe med drapet å gjøre. Begge søstrene har i avhør gitt svært negative karakteristikker av hverandre. (NTB)