Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristin kom nesten for sent til sin konfirmasjon

Lillesøster Kristin Kirkemo Haukeland hadde vært borte om natta og dukket først opp en halvtime før hun skulle stå for presten, fortalte Veronica Orderud i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin holdt på å komme for sent til sin egen konfirmasjon, sa Veronica Orderud under advokat Sullands eksaminasjon i retten torsdag.

Mens Veronica tok vaskejobber og tjente til egne skolebøker og skolegang havnet hennes yngre søster tidlig på skråplanet.

Da Kristins sønn skulle døpes, foregikk alle selskapeligheter på et av utestedene til det som i herredsretten ble omtalt som jugoslavisk mafia.

- Jeg følte at vi befant oss på to forskjellige planeter, sa Veronica.

Veronicas omtale av forholdene i egen familie er denne gang rettet inn mot egne vanskeligheter mens hun i herredsretten var mer fordømmende i sin omtale av søsteren.

Valgte Per av kjærlighet

- Hadde jeg vært på jakt etter en velstående ektemann, ville jeg nok lett i området rundt Aker Brygge og ikke på Orderud gård, sa Veronica Orderud i retten torsdag.

På direkte spørsmål fra forsvareren, Frode Sulland, forsikret Veronica at Per Orderud var en mann hun ble glad i.

Foran lagretten i Eidsivating avviste hun det inntrykk hun mente media har skapt av en manipulerende, beregnende og kald kvinne.

- Det bildet folk flest har fått av meg er en skrevet rollefigur som politiet og media trengte for å passe inn i den «storyen» denne saken egentlig er, sa Veronica Orderud.

(NTB)

Hele Norges coronakart