- Kristin løsnet vådeskuddet

- Kristin Kirkemo Haukeland løsnet vådeskuddet på Orderud gård lille julaften 1998, forklarte Lars Grønnerød i Nes herredsrett i dag. Han fortalte også at han liker å skyte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kristin skal ha sittet og fiklet med en pistol da vådeskuddet gikk av under juleselskapet, ifølge Grønnerød. Etter middagen hjalp han Veronica med med oppvasken.

- Jeg hjalp til å bære ut litt og sette inn i oppvaskmaskinen. Da fortalte Veronica at det hadde gått av et skudd. Hun syntes det var ekkelt og skjønte ikke hvordan det kunne skje, sier Grønnerød.

Seinere på kvelden skal Grønnerud ha snakket med Kirkemo Haukeland i stua.

- Da fortalte Kristin at hun hadde sittet og fiklet med våpenet og at det hadde gått av et skudd. Jeg fikk se bildet der glasset var knust, forklarte Grønnerød.

Med sin forklaring i retten i dag støtter Lars Grønnerød forklaringene som Per og Veronica Orderud har gitt i Nes herredsrett tidligere. De mente begge at det var Kirkemo Haukeland som holdt våpenet da vådeskuddet gikk av.

Liker å skyte

Aktor Olav Thue ønsket også å vite hvilket forhold Lars Grønnerød har til våpen. Den tiltalte viste til sin bakgrunn fra militæret.

- Jeg liker å skyte. Det er ålreit, det, forteller han. Men la også til at han ikke er en såkalt våpenfrik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer