Kristin lyver, Veronica snakker sant

Bodil Kirkemo er ikke i tvil om hvem av døtrene som er mest pålitelig. Hun mener at Kristin har lett for å lyve, mens Veronica snakker sant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I likhet med sin fraskilte mann ga også Bodil Kirkemo uttrykk for at hun bare ville det beste for alle sine barn. Hun sa likevel at Kristin hadde en tendens til å skylde på andre og at hun i rus ble en helt annen person.

Kjenner barna sine

Kristin Kirkemo Haukelands forsvarer, Johnny Veum, gikk deretter gjennom Bodil Kirkemos politiforklaringer der ingen negativ omtale av Kristin er kommet med.

Han spurte vitnet hvorfor, men hun kunne ikke gi noe annet svar enn at politiet ikke har notert det ned.

Avhørene av Bodil Kirkemo foregikk før splittelsen i familien var et faktum. Hun ble også spurt direkte om hun virkelig kjente Veronica og svarte da kontant:

- Ja, det er faktisk meg som har født henne.

Vitnet mente det var lagt opp til en ren hekseprosess mot Veronica og nevnte som eksempel dagens avisbilde av rotet i stua på Orderud gård.

- Dette er et bilde av stua til det gamle ekteparet Orderud som sto avlåst. Å fremstille det som Veronicas stue, er uhørt, sa moren.

Bodil Kirkemo ble spurt hvorfor retten skal tro mer på henne enn på hennes eks-mann som har gitt en helt annen forklaring om forholdene i familien.

- Det er nå meg barna har bodd hos, sa moren. Vitnet opplyste også at hun har besøkt både Per og Veronica i fengselet, men Kristin vil ikke ha besøk av henne og advokat Tor Kjærvik vil ikke snakke med henne.

Hos Veronicas advokat, Frode Sulland, har hun imidlertid deltatt i flere familiemøter.

(NTB)

MOR OG DATTER: Bodil Kirkemo tror på Veronica.