- Kristin må frifinnes på alle punkter

Lars Grønnerød har et behov for å fjerne seg fra attentatforsøket mot Anne Orderud Paust og skylder på Kristin Kirkemo Haukeland, ifølge advokat Tor Kjærvik. Han ba mandag juryen frikjenne Kristin på alle punkter i tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er hos ham samme type dynamitt som er brukt i attentatforsøket, er funnet, sa Kjærvik.

Han ba også juryen se bort fra vitnene som har hevdet at Kristin har fortalt om attentatforsøkene, om at «noe skulle sprenges» og at hun har fortalt «noe om en bombe».

- Ikke nok bevis

Et av vitnene fortalte først i fjerde avhør hos politiet at Kristin skal ha snakket om attentatforsøkene. Vitnet skal selv ha vært påvirket av narkotiske stoffer.

- Men er dette vitnet mer troverdig på den tiden enn det Kristin var, spurte Kjærvik i sin prosedyre.

Kjærvik avsluttet sin prosedyre med å be om at Kristin Kirkemo Haukeland måtte frifinnes etter tiltalen om medvirkning til trippeldrap og attentatforsøkene.

- Det er ikke ført tilstrekkelig bevis for at dere skal dømme henne for medvirkning til drap eller trusler om drap. Hun må frifinnes, sa Kjærvik.

- Ikke forsett

- Og hvis, hvis, dere skulle finne at hun har deltatt rent objektivt, så må dere vurdere om dere tror hun forsto det som overveiende sannsynlig at det skulle gjennomføres, sa Kjærvik. Han viste med det også til den subsidiære prosedyren til Per Orderuds forsvarer, Harald Stabell. Stabell hevdet at dersom Per Orderud hadde deltatt i drapsplanlegging og våpenbytte, var det ikke med forsett.

- Kristin klandrer seg selv hver eneste dag for at hun ikke gjorde noe med det hun kjente til av drapsplanlegging. Men hun spør seg hva hun skulle gjort. Skulle hun gå til politiet: «Jeg, en narkoman?» , sa Kjærvik.

- Dere skal ta stilling til om hun forsettlig og med overlegg har gjort det som hun er tiltalt for her. Jeg ber dere svare nei på alle spørsmål som gjelder Kristin, sa Kjærvik henvendt til juryen.

(NTB)