Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kristin må ha vært der

Kristin Kirkemo Haukeland kunne ikke vite at ofrene i kårboligen var skutt bakfra hvis hun ikke selv hadde vært der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevdet Lars Grønnerød i retten i dag.

Han gjentok sin påstand om at Kristin etter drapene sa til Grønnerød at hun skulle skyte ham bakfra «slik hun hadde gjort med dem der oppe».

- På det tidspunkt kunne ikke Kristin vite at de tre drepte var skutt bakfra hvis hun ikke selv hadde vært der, sa Grønnerød.

Aktor Jørn Maurud fortsatte fredag hardkjøret mot Grønnerød for å få fram at han måtte forstå hva våpnene skulle brukes til, men den fjerde tiltalte bare fastholdt at han ikke kjente til noen former for drapsplaner.

- Kanskje det var noe av poenget i hele opplegget at jeg ikke skulle vite noe om gårdstvister og drapsplanlegging, sa Grønnerød.

Han gjentok at det eneste motiv for å anskaffe våpen han hørte noe om var at det handlet om egen sikkerhet.

Etter at Per Orderud kjøpte revolveren natten til påskeaften hadde Grønnerød bare kontakt med Per Orderud en eneste gang. Da ringte Per for å spørre om han kunne skaffe enda kraftigere våpen, men Grønnerød tok det aldri høytidelig.

- Det var først etter at jeg leste på tekst-TV om drapene at jeg begynte å lure på om det var en sammenheng mellom våpnene og drapene, sa Grønnerød.

(NTB)

KRISTIN: Lars Grønnerød knytter Kristin til drapene i sin forklaring.
Hele Norges coronakart