Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristin og Carl er favorittene

SVs Kristin Halvorsen og Frp's Carl I. Hagen har mer positive egenskaper enn deres fremste konkurrenter i politikken, ifølge en meningsmåling MMI har gjort for Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I målingen blir folk bedt om å krysse av for hvilke av åtte oppgitte egenskaper som passer godt på Kjell Magne Bondevik, Carl I. Hagen, Kristin Halvorsen, Jan Petersen og Jens Stoltenberg.

Ifølge målingen kommer Hagen på topp når det gjelder de positive egenskapene «dyktig», «folkelig» og «sjarmerende». Men han havner også på toppen av lista når det gjelder de mindre rosverdige egenskapene «selvhøytidelig» og «ikke til å stole på».

Ærlig og moderne

SV-leder Kristin Halvorsen scorer høyest på egenskapene «ærlig» og «moderne». Hun er trolig også tilfreds med at hun er den som i særklasse oppfattes som minst selvhøytidelig, og at bare sju prosent mener hun ikke er til å stole på.

Gammeldags

Statsminister Kjell Magne Bondevik går til topps bare innenfor egenskapen «gammeldags», og han får lavest score av samtlige på egenskapen «dyktig». Jan Petersen havner nederst på lista både når det gjelder «folkelig», «ærlig», «moderne» og «sjarmerende».

Jevnt for Stoltenberg

Hans trøst får være at han oppfattes som mindre «gammeldags» enn sin Kolbotn-nabo, regjeringssjef Bondevik. For Jens Stoltenberg er utslagene på det jevne.

<B>Kristin Halvorsen</B>
<B>Carl I. Hagen</B>
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media