- Kristin og Lars fikk smøretur

Lars Grønnerød fikk i slutten av forrige uke tilbringe flere timer sammen med eks-kjæresten Kristin Kirkemo i Drammen. De to gikk spasertur sammen, og ifølge advokat Morten Kjensli fikk de to snakke sammen uforstyrret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avventer avhør

Advokat Morten Kjensli, som er forsvarer for Lars Grønnerød, mener dette var en ren smøretur. Han tror at politiet tillot de to å møte hverandre på denne måten i håp om at det skal få dem til å stille opp i avhør igjen.

Heseblesende

Grønnerød og Kirkemo har gitt ulike forklaringer om hva som skjedde i juleselskapet på Orderud gård lille julaften i fjor. Lot politiet de to møte hverandre før helga for å sette dem opp mot hverandre - i håp om at den ene eller begge skulle føle behov for å la seg avhøre igjen? Det tror flere av forsvarerne i saken.

- Det er veldig spesielt at to av de siktede får mulighet til å kommunisere sammen uten at politiet hører hva de snakker om, slik min klient har sagt at det skjedde. Dette oppfatter jeg som et heseblesende forsøk på taktikkeri fra politiets side. Men jeg tror ikke at politiet får noe ut av det, sier Kjensli.

Politikilder som Dagbladet har snakket med, avfeier påstandene om smøretur som rent sprøyt. De hevder at Lars Grønnerød lenge har bedt om å få møte sin ekskjæreste Kristin Kirkemo, og at politiet nå gikk med på å etterkomme ønsket. Flere i politiet er frustrert over at alt som gjøres i forhold til de siktede i ettertid blir møtt med kritikk av forsvarerne i saken.

- Hvis Lars ikke hadde fått møtt Kristin, hadde det også blitt kritisert, sier en politikilde.

Nekter avhør

Både Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød har i flere måneder nektet å forklare seg for politiet. Ingen ting tyder på at noen av dem kommer til å endre standpunkt, selv om politiet har forsøkt å bedre sitt forhold til de to.

Under det forrige fengslingsmøtet i forhørsretten på Lillestrøm fikk Lars og Kristin snakke sammen lenge på et av advokatrommene.

Men da skal tjenestemenn fra politiet ha vært til stede.

Under spaserturen før helga hadde Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo hele tida politivakt, men de to drapssiktede skal likevel ha kunnet snakke sammen uten at polititjenestemennene kunne høre hva de snakket om.

UT PÅ TUR: Kristin Kirkemo fikk snakke uforstyrret med eks-kjæresten Lars Grønnerød.
UT PÅ TUR:Lars Grønnerød ble tatt ut av fengslet for å få snakke med Kristin Kirkemo.