- Kristin og Lars kranglet om trippel- drapet

Aktoratet har stevnet et nytt vitne som hevder han kan knytte Kristin Kirkemo Haukeland enda tettere til drapene i kårboligen. - Lars og Kristin kranglet om trippeldrapet rett etter at begge var løslatt fra varetekt, sier oslomannen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist onsdag ga 31-åringen nye og dramatiske opplysninger til politiet. Om kort tid må han møte som aktoratets vitne i Frogner grendehus.

- Lars og Kristin hadde en h...s krangel i leiligheten til Lars. Jeg var tilfeldigvis til stede. Krangelen gjaldt trippeldrapet, sier 31-åringen til Dagbladet.

Beslutningen om å stevne ham er så fersk at mannen i går kveld var ukjent med at han må møte som vitne i Frogner grendehus.

Kranglet om drapet

31-åringen vil overfor Dagbladet ikke gå i detalj om hva som ble sagt og ropt i Frognerveien i Oslo kort etter at alle de fire siktede var løslatt i desember 1999. De hadde da sittet et halvt år i varetektsfengsel.

Men han hevder at krangelen knytter Kristin Kirkemo Haukeland tett til selve trippeldrapet, slik en rekke vitner alt har gjort.

Forklaringen kan også bidra til å forverre situasjonen for Lars Grønnerød. Oslomannen skal ha gitt politiet helt nye opplysninger om pistolmagasinet som ble funnet under ransakelsen av leiligheten til Lars etter pågripelsen 12. juni 1999.

Det nye vitnet har vært politiavhørt i saken før. 31-åringen forteller at han er en bekjent av den trippeldrapsiktede Grønnerød:

Kom uoppfordret

- Vi har ikke kjent hverandre lenge. Så jeg kan ikke kalle oss venner, sier mannen, som hevder han aldri hadde møtt Kristin forut for den aktuelle episoden.

Sist tirsdag i Frogner grendehus kom vitnet Gunnar Baltzersen inn på en krangel mellom Kristin og Lars.

- Jeg lukket ørene, sa Baltzersen i retten tirsdag. Han fikk ingen nærmere spørsmål om episoden.

Onsdag morgen kom 31-åringen på banen med nye og viktige opplysninger om samme krangel, en krangel som han og Baltzersen altså ble passive vitner til.

- Vanvittig svineri

Politi og påtalemyndighet tror ikke 31-åringens ønske om å snakke har noen sammenheng med Baltzersens vitnemål dagen før.

31-åringen ble pågrepet av politiet i Vestfold tirsdag - i en annen sammenheng. I forbindelse med et avhør skal han onsdag morgen ha bedt om å få fortelle alt han vet om trippeldrapet.

Politiforklaringen ble dermed tatt opp på den aktuelle politistasjonen i Vestfold.

- Jeg følger ikke med i Orderud-saken. Jeg er ikke interessert. Men jeg vil at alt jeg vet , skal fram. Det som skjedde oppe i kårboligen er noe vanvittig svineri, sier 31-åringen til Dagbladet.