Kristin og Per utlover stor dusør

FROGNER (Dagbladet.no): Kristin Kirkemo Haukeland og Per Haukeland lover en stor dusør til den som hjelper til med å oppklare tyveriet i hytta de bor i. - Det virket som de visste hva de ville ha, forteller Kristins ektemann til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Kristin Kirkemo Haukeland og ektemannen var opptatt i Nes herredsrett torsdag i forrige uke, ble hjemmet deres tømt av innbruddstyver. Ifølge Per Haukeland, fikk tyvene med seg verdier for minst 150.000 kroner.

- Det virket som at de visste hva de ville ha. De lot for eksempel spriten stå. Sånne enkle ting, sier Haukeland til Dagbladet.no.

- Nok å tenke på

Torsdag i forrige uke kom Haukeland og kona hjem etter en tung dag i retten. Fra vitneboksen hadde Lars Grønnerød gitt Kristin Kirkemo Haukeland skylda for både attentatene og trippeldrapet.

- Vi hadde nok å tenke på den dagen, da Lars kom med de utrolige beskyldningene. Det var ikke det vi trengte da, sier Haukeland.

Tyvene hadde brutt seg inn via et vindu på baksida av hytta.

Stjal Kristins bilde

Tyvene stjal blant annet et stereoanlegg, to Nokia-telefoner, gamle møbler, dekoder, filmkamera, datamaskiner, to playstation-spillere og mange spill og 100 cd'er. Tyvene tok også en genser og en bukse som tilhørte Per Haukeland.

- I tillegg stjal de bryllupsgavene vår, som var en del sølvtøy. De fikk også med seg to bilder som hang på veggen. Et som Kristin har malt og et som jeg har arvet etter bestemoren min, forteller Haukeland.

De to bildene var store og tunge. Ifølge Haukeland var begge rundt 1.80 meter høye - og 1.20 eller 1.30 meter bredde. Haukeland vet ikke hvem som har malt bildet han arvet av bestemoren. Ei heller hvor mye det er verdt.

- Men det hadde jo en spesiell verdi for meg. Min bestemor hadde arvet bildet fra moren sin, og det er ikke noen takst på det, sukker Haukeland.

Maleriet Kristin Kirkemo Haukeland hadde malt hadde noen fjell som motiv.

- Vi kjøpte en ramme til bildet. Bare den kostet 5.000 kroner, sier Haukeland.

Tyveritakst i dag

I ettermiddag kommer en takstmann fra forsikringsselskapet til ekteparets hytte ved Vinterbro i Follo.

- Jeg hadde ikke trodd at vi hadde så mange verdier, men det viser seg jo at vi har spart opp litt i løpet av årene, sier Haukeland. Det tar han konsekvensen av nå.

- Vi får jo håpe at tyvene ikke har vært der i dag også. I dag skal jeg kjøpe alarm, forteller Haukeland.

Sjøl har han tatt seg fri fra restaurantjobbinga i de ni ukene rettssaken mot kona pågår.

- Og det kan vel godt ta mer tid også, sier ektemannen.

Ås lensmannskontor etterforsker innbruddet i ekteparet Haukelands leilighet. Sjøl sier Per Haukeland at han ikke mistenker noen for tyveriet.

<B>PAUSE FRA RETTSSAKEN: </B> Per Haukeland droppet deler av dagens tekniske gjennomgang i Nes Herredsrett. Men han tok seg tid til å snakke med Dagbladet.no om innbruddet forrige uke. <p>Foto: ROBERT S. EIK