Kristin og Veronica må vente

Først i morgen får Veronica Orderud og Kristin Kirkemo vite om de fortsatt blir varetektsfengslet. Kjennelsen er utsatt en dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 10.00 i dag startet rettsmøtene for lukkede dører i Nedre Romerike forhørsrett. Advokat Tore Kjærvik stilte på vegne av Kristin Kirkemo - som nekter å forklare seg i retten.

- Jeg har begjært henne løslatt. Jeg mener det ikke er skjellig grunn til mistanke, og det er heller ingen fare for bevisforspillelse, sier Kjærvik til NTB.

Helsa til Veronica

Seinere i dag vil Veronica Orderud fortelle blant annet om sin helsetilstand. Veronica stiller i retten etter lunsj, fordi hun ikke vil treffe lillesøsteren sin.

Dommeren bestemte tidlig at kjennelsene i varetektsfengslingen utsettes. I morgen skal nemlig Lars Grønnerød og Per Kristian Orderud også fremstilles for fornyet varetektsfengsling.

Etter dette møtet vil det bli avsagt felles kjennelse for alle de fire som er siktet for trippeldrapet på Orderud gård.

Søstrene møttes i Tinghuset

Døren i rettsmøtet ble lukket i dag etter ønske fra aktor Bjørn Arne Tronier. Grunn: Hensyn til etterforskningen. Kristins forsvare motsatte seg dette, mens Veronicas advokat var enig med aktor av hensyn til privatlivets fred.

Selv om Veronica og Kristin ikke satt sammen i rettssalen, så de hverandre i tinghuset før fengslingsmøtet startet på Lillestrøm i dag tidlig.