Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristin på skytetrening

LILLESTRØM (Dagbladet): Dette bildet av Kristin Kirkemo Haukeland er tatt da hun og Lars Grønnerød var på skytetrening før trippeldrapet. Lars skjøt med «Lillegutt», revolveren som ble brukt under trippeldrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det unike bildet, som Dagbladet har fått tilgang til, er tatt på Sollihøgda våren 1998, og står sentralt i forklaringen til Kristin og Lars Grønnerød.

Denne skyteepisoden har vært en viktig brikke i puslespillet som har munnet ut i drapstiltalen mot Kristin og Lars, og ekteparet Orderud.

Fotografiet viser Kristin på vei opp steinrøysa med sin schæferhund, Emil. I dette området fyrte Lars av en salve med sin revolver.

- Våpen er Lars' største hobby, sa Kristin i retten i går.

Våpenbytte

Etter at Kristin og Lars ble pågrepet i juni 1999, sa Lars at han hadde gitt sin revolver «Lillegutt» til Per. Han forklarte også politiet hvor de kunne finne prosjektiler fra revolveren. Han hadde nemlig prøveskutt med våpenet flere ganger.

Lars og Kristin tok politiet med seg både til Enebakk og områdene rundt Sollihøgda hvor Lars hadde skutt med våpenet kalt «Lillegutt».

I Enebakk klarte Lars å lokalisere et tre han hadde skutt mot. Teknikere fra Kripos sagde ned treet og tok det med til laboratoriet. I treet fant de et prosjektil som var så lite skadet at de kunne sammenlikne det med prosjektiler fra åstedet.

Under et mikroskop kunne teknikerne fastslå at kula var skutt med samme våpen som ble brukt under trippeldrapet, hvor Kristian og Marie Orderud og datteren Anne Orderud Paust ble likvidert.

- Snakker sant

Kristin klarte ikke å peke ut nøyaktig for politiet det stedet ved Sollihøgda hvor de hadde vært og prøveskutt. Det gjorde imidlertid Lars.

Uten deres forklaringer om disse skuddene kunne aldri påtalemyndigheten ha reist tiltale mot Lars Grønnerød, Kristin Kirkemo Haukeland og Veronica og Per Orderud.

Når Lars inntar vitneboksen vil hans forsvarere trekke fram denne historien - både som et bevis på at Lars snakker sant gjennom hele etterforskningen og på at han har hjulpet politiet i vesentlig grad til å oppklare saken.

PÅ SOLLIHØGDA: Kristin Kirkemo Haukeland på vei opp steinrøysa med sin schæferhund, Emil. I dette området fyrte Lars av en salve med sin revolver. - Våpen er Lars' største hobby, sa Kristin i retten i går.
Hele Norges coronakart