Kristin savner Maria Amelie-effekt

Frykter at SVs asylpolitikk har fremstått som for naiv.

TALER: I dag startet Kristin Halvorsen SVs landsmøte på Thon Hotel Arena i Lillestrøm. Her fra pressekonferansen med SVs partiledelse onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TALER: I dag startet Kristin Halvorsen SVs landsmøte på Thon Hotel Arena i Lillestrøm. Her fra pressekonferansen med SVs partiledelse onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Under sin tale til SV-landsmøte ga Kristin Halvorsen uttrykk for skuffelse over at SV ikke fikk bedre oppslutning på meningsmålingene etter Maria Amelie-saken.

- Vi har mange hos oss som er engasjert i asyl- og flyktningpolitikk. Jeg er stolt av dette engasjementet, men jeg er litt fortvilet over at vi ikke greier å veksle dette i politisk oppslutning, sa Halvorsen til SV-landsmøte i Lillestrøm.

- Etter Maria Amelie. Det var ikke en dupp en gang på meningsmålingene. Det var ikke tegn til liv. Hva kommer det av? spurte Halvorsen salen.

Tøffe-Jens vant
SVs protester mot utkastelsen av Maria Amelie og partiets knallharde arbeid for å få til en løsning som gjør at den russiske jenta kan komme tilbake, ga partiet lite resultater på målingene.

- Jeg tror det kommer av at vi ikke presenterer hele politikken vår, sa hun.

I stedet fikk Jens Stoltenberg og Ap et stort løft etter han hadde framstått som tøff og tydelig i asylpolitikken. Dermed fikk Tøffe-Jens en velgerstrøm etter Maria Amelie-saken.

- Jeg tror mange tenker at SV har rett når det gjelder barn og papirløse. Derfor må vi av hensyn til asylinstituttet være klare på at vår politikk ikke betyr at alle som vil kan komme til Norge, sier Halvorsen.

Nå gjør hun det klart at SV ikke er så snille som mange tror:

- Verken i posisjon eller i opposisjon har vi ment at alle som vil kan komme til Norge. Vi må sørge for at bildet av hele vår politikk synes

- For naivt
SV-lederen tror fortsatt det er mulig å få til en mer human asylpolitikk. Men faren, mener hun, er at SV kan framstå som for naive.

- Jeg tror det er en så stor anstendighet i Norge at vi kan få til en mer human asyl- og flyktningepolitikk, men da må vi få fram hele vår politikk, slik at ikke mange tenker at det blir for naivt, sa hun til landsmøtet og la til:

- Jeg ber dere tygge litt på den, men jeg er sikker på at jeg har rett.

For barn og papirløse
På spørsmål fra Dagbladet, om hva som skal være SV nye budskap i asylpolitikken slik at SV får større oppslutning, svarer Halvorsen:

- Vi skal fortelle sannheten om SVs politikk slik den har vært, også skal vi styrke den på to områder: Vi skal ta mer hensyn til barna og de papirløse.

- Skal SVs asylpolitikk også bli tøffere?

- Nei, vi skal vise at også SVs politikk betyr at mange ikke kan få bli i Norge, sier Halvorsen til Dagbladet.

INGEN EFFEKT:  SV-ledere Kristin Halvorsen er skuffet over at SV ikke fikk bedre oppslutning etter sin håndtering av Maria Amelie-saken, nå SV-lederen det skyldes at SV har framstått som for naive i asyl- og flyktningepolitikken. Her hovedpersonen selv etter et møte hos UNE Foto: Nina Hansen / Dagbladet
INGEN EFFEKT: SV-ledere Kristin Halvorsen er skuffet over at SV ikke fikk bedre oppslutning etter sin håndtering av Maria Amelie-saken, nå SV-lederen det skyldes at SV har framstått som for naive i asyl- og flyktningepolitikken. Her hovedpersonen selv etter et møte hos UNE Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer