Kristin Skogen Lund blir sittende

Spesielt tre kvinner har markert seg i toppen i norsk IT-bransje. Nå er bare én av dem tilbake: Kristin Skogen Lund i SOL Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ingen planer om å slutte eller bli sparket, sier Skogen Lund til Dagbladet.

Den norske IT-bransjen fikk ry på seg for å være åpen for kvinnelige toppsjefer - ikke minst på grunn av sterkt profilerte kvinner som Bente Sollid i Cell, Kirsten Idebøen i internettportalselskapet Pan Sol og administrerende direktør Kristin Skogen Lund i SOL Norge.

Ryet er imidlertid i ferd med å smuldre opp etter at Idebøen - kort tid etter at hun ble lansert som konsernsjef - fikk sparken av et enstemmig styre. Bente Sollid har pakket kofferten og tar et sabbatsår i Frankrike.

- Jeg ser hva det er du påpeker - to synlige kvinner forsvinner - men kan ikke kommentere sakene konkret, sier Skogen Lund til Dagbladet.

Hun mener generelt at ingenting hindrer kvinner å bli toppsjefer i IT-bransjen:

- Slik jeg ser det er den nye lederkulturen som kunnskapsøkonomien krever mer «kvinnelig» i den forstand at ressursene du har er folkene. Og da blir verdier som tradisjonelt har blitt ansett som kvinnelige - som kommunikasjon og intuisjon - viktigere. Men dette er en bransje hvor ting skjer raskt.

- Og hvor lenge blir du sittende?

- Jeg har ingen planer om å slutte eller bli sparket. Jeg elsker jobben min. Det er et privilegium å få være med på dette.

SITTER: Av tre profilerte kvinnelige IT-sjefer, er nå bare Kristin Skogen Lund i SOL Norge igjen.