- Kristin sprekker i avhør

- Nå sprekker Kristin! Dette skal Lars Grønnerød har fortalt til en kamerat, etter at Kristin Kirkemo var arrestert etter en skyteepisode ved ei hytte i Østmarka 1. juni - snaue to uker etter trippeldrapene i Sørumsand natt til pinseaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en nær venn - ikke idrettskjendisen som tidligere har forklart seg om trippeldrapet - av Lars Grønnerød som har kommet med de oppsiktsvekkende opplysningene. I et politiavhør, som ble tatt bare for noen få dager siden, har kameraten forklart at Lars Grønnerød etter arrestasjonen av Kristin Kirkemo kom med følgende uttalelse: «Nå sprekker Kristin.»

Vente-og-se

Avhøret av Lars Grønnerøds kamerat er ikke tidligere omtalt i media.

Ifølge kameraten trodde Grønnerød at Kristin ville sprekke, umiddelbart, dersom hun ble satt under hardt press fra politiet.

Men drapsjegerne valgte i stedet en vente-og-se-taktikk, i håp om at Kristin selv ville begynne å snakke konkret om trippeldrapet og hvem som drepte Anne Orderud Paust, Kristian Orderud og Marie Orderud.

Til politiet har kameraten forklart at han følte at Lars siktet til trippeldrapet - mordene på Anne Orderud Paust, og hennes foreldre, Marie og Kristian Orderud, da han skal ha sagt: «Nå sprekker Kristin.»

Etter at Kristin ble løslatt for skyteepisoden i Østmarka, skal Lars igjen ha betrodd seg til kameraten:

- Da Lars fikk vite at hun var løslatt etter skyteepisoden, virket han overrasket, har kameraten forklart til politiet.

Polititaktikk

Lars Grønnerød er foreløpig ikke konfrontert med denne oppsiktsvekkende opplysningen.

Grunnen til dette er at Grønnerød etter råd fra sine forsvarere, advokatene Steinar Wiik Sørvik og Morten Kjensli, nekter å forklare seg for politiet.

Kristin Kirkemo og hennes nye kjæreste ble arrestert av politiet etter vill skyting på OBOS-hytta i Østmarka. Hun ble løslatt dagen etter, men politiet i Oslo varslet likevel sine kolleger i trippeldrapssaken om arrestasjonen av Veronica Orderuds kriminelle søster. Både Kristin Kirkemo og hennes ekskjæreste Lars Grønnerød var allerede da i politiets søkelys.

SPREKKER: Lars Grønnerød fortalte til en kamerat at han trodde Kristin Kirkemo skulle sprekke da hun ble arrestert.