Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristin støttet Grønnerød i retten

Trippeldrapssiktede Kristin Kirkemo forsvarte Lars Grønnerød i Oslo byrett i dag, da hun vitnet mot sin tidligere samboer og medsiktet i Orderud-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Kirkemo forklarte seg om tre forhold som eks-kjæresten hennes er tiltalt for. Det gjelder forsøk på bedrageri av 80 000 kroner fra Postbanken, heleri av en invalidesykkel, samt et brudd på veitrafikkloven.

Kristin Kirkemo innrømmet i retten i dag å ha signert et falskt fornavn på en utbetalingsgiro som skulle brukes til å svindle Postbanken. Men giroen ble kastet og det var bare en kopi, hevdet Kirkemo.

- Kristin visste

Aktor, politiadjutant Terje Høibye, sa i sin innledningsprosedyre i går at han ville bevise at Lars Grønnerød forsøkte å bedra Postbanken for 80 000 kroner. Ifølge ham skulle svindelen gjennomføres ved at noen utbetalingsblanketter, som egentlig skulle vært makulert, skulle utstyres med falske underskrifter og at pengene skulle føres inn på Grønnerød konto.

- Kirkemo har i politiavhør forklart at hun kjente til at Grønnerød skulle gjøre dette, sa aktor, men dette tilbakeviste hun selv i retten i dag.

Kristin Kirkemo forklarte at Lars hadde hørt at et slikt bedrageri var gjennomført tidligere, og at det var en kamerat av Grønnerød som hadde gjort det.

- Lars og jeg pratet om dette, men jeg sa at det måtte være tull, det kameraten påsto, sa Kirkemo.

Brukte Kristins konto

Hun understreket at Lars ikke hadde gjort det, og at hun også hadde sagt fra at hun ikke ville være med på noe slikt. Likevel fortalte hun at hun så rundt 30 kopier av utbetalingsblanketter i leiligheten til Grønnerød da de bodde sammen. Hun hevdet at giroene var utstyrt med navn på privatpersoner og foreninger, men at det ikke var noen kontonummer på dem.

At noen hadde utstyrt en slik giro med hennes kontonummer visste hun ikke før hun ble fortalt det i et politiavhør. Da ble hun sint på Grønnerød, og konfronterte han med hva hun var blitt fortalt av politiet. Til henne hevdet han at han ikke kjente til dette, og at det måtte være den omtalte kameraten som hadde påført hennes kontonummer.

- Hvordan skulle denne kameraten få pengene ut fra din konto, dersom ikke Grønnerød var med på svindelforsøket? spurte aktor.

- Det vet jeg ikke, svarte Kristin.

Hun mener at kameraten kanskje ville bedt Grønnerød om å overtale henne til å ta ut pengene, men det hadde ikke kommet på tale.

- Lars har ikke snakket til meg om å ta ut noen penger, og aldri nevnt noe om at noen penger skulle settes inn på min konto, sa Kirkemo.

Tror på Lars

Hun og Grønnerød hadde ikke felles økonomi, men hun sa at det ville være en smal sak for ham å finne hennes kontonummer på regninger i leiligheten de delte.

- Kan Grønnerød ha gitt kontonummeret ditt til NN (kameraten)?, spurte aktor.

- Det vet jeg ikke, men jeg tror ikke Lars har gitt mitt kontonummer til ham, sa Kirkemo.

Grønnerød har ikke erkjent forsøk på bedrageri av Postbanken.

Dersom retten velger å tro på Kristin Kirkemos forklaring, har aktor dårligere kort på hånda for å få dømt Lars Grønnerød for bedrageriforsøk. Dette er et av de alvorligste tiltalepunktene mot Grønnerød.

Heleriforklaringen

Lars Grønnerød er også tiltalt for heleri av en invalidesykkel. Han og Kristin ble stanset og pågrepet av politiet med denne sykkelen i en stjålet bilhenger. Kristin Kirkemo forklarte i retten at hun ikke visste at det sto en sykkel på hengeren. Hun trodde det lå et stort teppe i den tildekte hengeren. Hun hevder hun heller ikke visste at hengeren vår stjålet.

- Så du aldri hva som sto på hengeren? spurte aktor.

- Nei, Lars forklarte at det var teppet som lå på den, og jeg stoler på Lars når han sier det, sa Kristin.

Mistet førerkort

Det siste punktet Kirkemo forklarte seg om, dreide seg om et brudd på veitrafikkloven. Politiet mener Kristin fikk låne sin eks-samboers bil, selv om han visste at hun ikke hadde førerkort.

Lars Grønnerød hevder han ikke visste at hun var fratatt lappen, men i retten sa Krsitin Kirkemo at det visste Lars godt. Likevel er ikke dette å regne som et alvorlig lovbrudd.

<B>VITNET: </B>Kristin Kirkemo forklarte seg om tre forhold som eks-kjæresten hennes er tiltalt for.