Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristin svarte om budsjettet

Finansministeren møtte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I går leverte finansminister Kristin Halvorsen (SV) et statsbudsjett med rekordbruk av oljepenger og en storsatsing på eldre, skole og helse. Selv om ikke alle er fornøyde, og flere svømmebasseng fremdeles står tomme, er tallenes tale klar:

Totalt skal det brukes 44,6 milliarder kroner mer enn regjeringens egen handlingsregel tillater. Underskuddet totalt blir på 148,5 milliarder kroner.

• Les: Dette er de viktigste grepene i statsbudsjettet

Ikke bare oljepenger dekker inn at de rødgrønne har tatt på spanderbuksene, tobakksvarer blir dyrere.

Allikevel slapper ikke Halvorsen av. Hun frykter både for eksportnæringene og flere arbeidsløse.

- Det er et krevende budsjett i en krevende tid. Vi regner med at arbeidsløsheten stiger i 2010, sier finansminister Kristin Halvorsen (SV).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling