Kristin takket nei til armbånd

Ga 10 000 kroner til mannskapet i stedet.

SA NEI: Her døper Kristin Halvorsen kystvaktskipet. Hun takket nei til armbåndet til 10 000 kroner. Foto: Daniel Håheim
SA NEI: Her døper Kristin Halvorsen kystvaktskipet. Hun takket nei til armbåndet til 10 000 kroner. Foto: Daniel HåheimVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Da daværende finansminister Kristin Halvorsen døpte det nye kystvaktskipet KV Barents sommeren 2009, hadde verftet tenkt å gi et armbånd til 10 000 kroner. Det takket Halvorsen nei til. I stedet ga hun pengene til mannskapskassa til velferdstiltak.

- Heldigvis hadde rederiet på forhånd gjort meg oppmerksom på hva som var vanlig tradisjon rundt gudmorgaven på forhånd, og vi ble enige om å heller gi en sjekk til mannskapet. Jeg har alltid vært tilbakeholden med gaver av alle slag og vært veldig klar overfor alle andre i SV. Og det skjønte rederiet veldig godt, sier Kristin Halvorsen til Dagbladet.

Konsernsjef i Kleven Maritime, Ståle Rasmussen sier til Dagbladet at han syntes det var en veldig fin måte å gjøre det på. Likevel hadde han gjerne sett at gudmoren hadde takket ja til gaven.

- Vi synes det er hyggelig at en person som vil ta på seg et slikt oppdrag, mottar en personlig gave etterpå, sier han.

Ifølge Rasmussen takket også helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen og fylkesmann i Nordland, Hill-Martha Solberg, nei til armbånd da de døpte KV Bergen i april og KV Sortland i august i år.

Kristin Halvorsen sier at hun synes det var veldig morsomt å være gudmor for KV Barents. Gudmoren fikk likevel et minne, en modell av skipet som står utstilt i Finansdepartementet. I det hun knuste sjampanjeflaska mot skutesida, uttalte hun, ifølge Sjøforsvarets hjemmeside.

- De andre statsrådene får klippe snorer og slikt. Finansministre får bare papir. Dette har jeg gledet meg til lenge.