OLJESEIER: Kristin Halvorsen er trygg på at SV vil vinne fram i regjeringen med sitt nei til oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.
OLJESEIER: Kristin Halvorsen er trygg på at SV vil vinne fram i regjeringen med sitt nei til oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.Vis mer

Kristin tror på oljeseier

Men Kristin Halvorsen vil ikke blande seg inn i Ap-politikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kristin Halvorsen er trygg på at SV vil vinne fram i regjeringen med sitt nei til oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.

- Ja, det er jeg sikker på, sier Halvorsen til Dagbladet.no.

Men hun vil ikke diskutere Arbeiderpartiets politikk, som går i en annen retning i dette spørsmålet.

- Jeg kommenterer ikke på talen til Jens eller Arbeiderpartiets program. Men det er klart at oljeboring er en viktig sak for SV og vi vil jobbe det vi kan via våre kanaler, sier hun.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) og Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) dukket på landsmøtet i dag som en «endring i programmet», etter at statsminister Jens Stoltenberg hadde kunngjort at de tre parti vil fortsette sitt regjeringssamarbeid.

De høstet stormende applaus fra Ap-landsmøtet da de entret podiet.

Både SV- og Sp-lederen har sagt nei til oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen på sine landsmøter. Flertallet i Arbeiderpartiets programkomité går inn for å utsette saken til etter Forvaltningsplanen for Barentshavet skal behandles i 2010. Mindretallet ønsker at Arbeiderpartiet skal si nei. Blant disse er AUF, Buskerud Arbeiderparti og Sør-Trøndelag Arbeiderparti.

Ifølge flere oljemotstandere som Dagbladet.no har snakket med, satser nei-folket på at et stort mindretall på rundt 100 av 300 skal skalpe så stor usikkerhet at det velter planene om oljeboring i nord.

AUF, Buskerud og Sør-Trøndelag har flagget at de er motstandere av oljeboring i de sårbare områdene, mens flere andre fylkeslag skal være delt i saken. Stoltenberg selv sa i sin oppsummering til landsmøtet i går at han mente programkomitéen hadde lagt seg på en kok linje.