- Kristin var ikke tilregnelig

- Herregud, det er jo ikke noe blod så da er jeg ikke skutt. Slik tenkte Veronica Orderud etter at søsteren skal ha skutt mot henne lille julaften 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et par ganger under sin forklaring har Veronica Orderud vist tegn på følelser. Når hun skulle forklare seg om hendelsesforløpet under det etterhvert så beryktede juleselskapet ble det for mye for Veronica. Hun trodde søsteren ville ta livet sitt fordi hun ikke fikk være sammen med sønnen julaften.

- Kristin ble opprørt og fryktelig hissig. Hun satte seg inn på kammerset for å pakke inn gaver til sønnen, forklarte Veronica.

En kort tid etter ropte hun på Veronica, det er da hun oppdager pistolen som ligger på bordet foran Kristin. Veronica tror først det er en leketøyspistol til sønnen, men får beskjed om at den er ekte.

- Jeg husker det ble mer aggressivitet i samtalen. Og så husker jeg at hun begynte å true med å ta livet av seg, gråt Veronica fra vitnestolen.

- Jeg forsøkte å godsnakke henne fra det. Plutselig står hun rett foran meg og så smeller det, sa Veronica oppløst i tårer.

- Jeg husker jeg så nedover meg selv og tenkte «Herregud, det er jo ikke noe blod så da er jeg ikke skutt.»

Deretter løp hun ut, mens Kristin skal ha ledd.

- Ikke tilregnelig

- Jeg ville aldri forholde meg til Kristin påsamme måte som man gjorde med et annet oppegående menneske. Jeg oppfattet ikke henne som helt tilregnelig bestandig. Hun oppførte seg merkelig, sa merkelige ting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer