Kristin vil ri av bensinstormen

Nekter å senke prisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) mener politisk mot må til i møtet med det gryende bensinopprøret. Hun vil ikke vike én tomme.

- Vi må veksle irritasjonen over i handling for alternativer til bensin- og dieseldrevne biler. Det er opplagt at prisen på karbon må være høy. Hvis ikke kommer ikke alternativene, sier Halvorsen til NTB.

Finansministeren og SV-lederen deltok på klimakonferansen CC8 på Hafslund hovedgård i Sarpsborg torsdag og fant inspirasjon fra talen til eksstatsminister Gro Harlem Brundtland.

- Jeg tror vi må lære litt av Gro i denne saken. Hun har jo etterlyst litt politisk mot her i dag, har hun ikke? Én ting er iallfall sikkert: Vi kan ikke narre folk til å tro at bensin og diesel blir billigere framover, sier hun.

Tidligere statsråd Karita Bekkemellem er blant flere i Aps stortingsgruppe som er kritiske til den marginale avgiftsøkningen på drivstoff som regjeringen legger opp til i sommer. Fra før har høy oljepris ført til folkelige protester mot drivstoffprisen flere steder i landet. Også ellers i verden har bensin- og dieselprisene vakt misnøye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer