Kristin vil ri av bensinstormen

Nekter å senke prisene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) mener politisk mot må til i møtet med det gryende bensinopprøret. Hun vil ikke vike én tomme.

- Vi må veksle irritasjonen over i handling for alternativer til bensin- og dieseldrevne biler. Det er opplagt at prisen på karbon må være høy. Hvis ikke kommer ikke alternativene, sier Halvorsen til NTB.

Finansministeren og SV-lederen deltok på klimakonferansen CC8 på Hafslund hovedgård i Sarpsborg torsdag og fant inspirasjon fra talen til eksstatsminister Gro Harlem Brundtland.

- Jeg tror vi må lære litt av Gro i denne saken. Hun har jo etterlyst litt politisk mot her i dag, har hun ikke? Én ting er iallfall sikkert: Vi kan ikke narre folk til å tro at bensin og diesel blir billigere framover, sier hun.

Tidligere statsråd Karita Bekkemellem er blant flere i Aps stortingsgruppe som er kritiske til den marginale avgiftsøkningen på drivstoff som regjeringen legger opp til i sommer. Fra før har høy oljepris ført til folkelige protester mot drivstoffprisen flere steder i landet. Også ellers i verden har bensin- og dieselprisene vakt misnøye.

(NTB)

Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Vis mer