- Kristin ville samordne forklaringer

FROGNER (Dagbladet.no): - Si det samme som meg om lille julaften. Så slipper jeg ut, jeg som har unge. Og så får du en liten straff, skal Kristin Kirkemo Haukeland ha sagt til Lars Grønnerød.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hevdet han under retten i dag da hans forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik, spurte sin klient Lars Grønnerød om hva som skjedde etter at han ble arrestert og siktet i trippeldrapssaken.

Grønnerød fortalte retten om en episode i Drammen, da Lars Grønnerød fikk møte Kirkemo Haukeland for første gang etter han ble arrestert den 11. juni 1999. Eks-kjærestene gikk tur i Drammen-området.

- Vi gikk i en times tid og spiste et sted i Drammen. Vi skulle ikke snakke om saken, og politiet gikk like bak og hørte på hva vi sa, forklarer Grønnerød.

- Var du forelsket i Kristin da?, spør Wiik Sørvik.

- Ja.

- Betydde hun noe for deg?

- Ja.

Mens Lars Grønnerød satt i arresten med brev- og besøksforbud, hadde en ny mann kommet inn i Kirkemo Haukelands liv. Han framstod som hennes kjæreste og gjennomførte også enkelte intervjuer i pressen.

- Visste du noe om dette?

- Nei

- Tror du Kristin igjen forsøkte å tvinne deg rundt fingeren?, lurer Wiik Sørvik.

- Kristin spurte meg om jeg kunne si det samme som henne om lille julaften, sånn at hun slipper ut, hun som hadde unge. Og så skulle jeg få en liten straff, forklarer Grønnerød. Han skal deretter ha nikket til Kirkemo Haukeland, sier han i vitnestolen.

I en politirapport om spaserturen til Kirkemo Haukeland og Grønnerød, står det at politiet tolket Grønnerøds nikk som at han samtykket med Kirkemo Haukelands uttalelser.

- Men jeg nikket ikke for å samtykke. Jeg nikket bare bekreftende. Jeg kan ikke forstå hvordan det kan ha blitt forstått sånn, forklarte Grønnerød.

  • Wiik Sørvik brukte også mye tid i dag på å få Lars Grønnerød til å forklare sitt forhold til Kirkemo Haukeland, om tiden etter han ble arrestert og siktet i trippeldrapssaken.

    Dagbladet.no kommer tilbake med mer fra Grønnerøds vitneutsagn i Nes herredsrett.