Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristin vitner mot Grønnerød

I morgen møter trippeldrapssiktede Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo hverandre i Oslo byrett. Grønnerød må svare for flere kriminelle forhold, de fleste fra tiden før han ble siktet i Orderud-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars Grønnerød er tiltalt for tilsammen 96 kriminelle forhold. Flere dreier seg om besittelse og salg av narkotika, besittelse av stjålne mobiltelefoner og datautstyr. Grønnerød er også tiltalt for vold mot to polititjenestefolk og et forsøk på bedrageri mot Postbanken. 42 år gamle Grønnerød mistet førerkort for livstid i 1995, men har siden blitt stanset flere ganger bak rattet i forskjellige biler.

Husker lite

Påtalemyndigheten brukte over en halv time på å lese opp de mange tiltalepunktene da saken startet i dag. Grønnerød erkjente straffskyld på flere av punktene. Forklaringen hans bar preg av at han husket lite av sine gamle kriminelle synder. Det eldste tiltalepunktet er fra 1996, og gjaldt små kvantum av hasj og amfetamin.

- Jeg tilsto for å slippe varetekt, forklarte Grønnerød i retten.

Han hevder han ikke har solgt amfetamin, hverken til Rønneberg eller andre. Han innrømmer likevel at han kan ha gitt bort eller byttet bort narkotika, men at han ikke så på det som salg.

- Ble du truet til å tilså, spurte aktor Terje Nybø.

- Nei, men jeg følte at jeg ville få varetekt hvis jeg ikke tilsto salg av narkotika, sa Grønnerød.

Bedrageriforsøk

Grønnerød er også tiltalt for å ha forsøkt å bedra Postbanken for nærmere 80 000 kroner. Dette nekter han kategorisk for.

To dager før bedrageriet ble forsøkt gjennomført, opprettet Lars Grønnerød en konto i Postbanken. Politiet mener Grønnerød forsøkte å overføre to giroer med falske underskrifter til denne kontoen. Svindelen ble oppdaget av Postbanken, og var derfor mislykket. Giroene skulle egentlig vært makulert, men har på uforklarlig vis havnet i ukjentes hender.

Grønnerød hevder i politiavhør at den nyopprettede kontoen skulle brukes til bilkjøp, men politiet har stevnet Kristin Kirkemo for å forsøke å motbevis dette.

- Kristin Kirkemo har i avhør forklart at hun visste at kontoen skulle brukes til å bedra Postbanken, sa aktor Terje Nybø i sin innledning.

Spøkte om Orderud-saken

Lars Grønnerød svarte gjentatte ganger «jeg vet ikke, jeg husker ikke» på aktor og dommerens spørsmål. Flere av forholdene han er tiltalt er av ikke alvorlig karakter. Det kan være spørsmål om 2 gram hasj, eller 04, gram amfetamin. I tillegg er forholdene så langt tilbake som i 1996. Flere av de kriminelle forholdene har Grønnerød erkjent i politiavhør, men han går tilbake på den i byretten.

- De er flink til å legge ordene i munnen på deg, sa Grønnerød litt oppgitt, og viste til de gangene han erkjente noe i politiavhør, som han mener han ikke har skyld i.

Grønnerøds forsvarer Steinar Wiik Søvik repliserte sin klient med å si:

- Ja, du var vel ikke så garvet den gangen (i 1997) som du er i dag med å svare på politiets spørmsmål i avhør?

- Det vet jeg ikke noe om, sa Grønnerød litt irritert tilbake.