Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kristina skal vurderes på ny

Ny ekspertgruppe trekkes inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LES: Alt om Kristina-saken.

(Dagbladet.no): Fire år gamle Kristina Hjartåkers far Oddmund Hjartåker og Haukeland sykehus skal være enige om at uavhengige eksperter skal foreta en ny vurdering av jentas tilstand. Det melder Bergens Tidendes nettutgave.

Ifølge avisa er det en forutsetning av begge parter har tillit til den nye ekspertgruppa. Spørsmålet om respiratoren skal slås av eller ikke, skal ikke være tema denne gangen.

Retten avgjør ikke

Rettsforhandlingene om Kristinas skjebne skulle etter planen starte i Gulating lagmannsrett i går, men saken ble avlyst i siste liten da partene inngikk et uventet forlik søndag.

Oddmund Hjartåkers advokater kan verken bekrefte eller avkrefte opplysningene som fremkommer i BT.

- Jeg kan ikke gå nærmere inn i hva forliket går ut på. Oddmund Hjartåker ønsker nå ro for å konsentrere seg om Kristina og hennes to søsken, sier advokat Marianna Bergflødt til Dagbladet.no.

Uenige om skadene

UTREDES PÅ NYTT: Kristina Hjartåker (4). Foto: Privat
UTREDES PÅ NYTT: Kristina Hjartåker (4). Foto: Privat Vis mer

De to partene i saken har vært sterkt uenig om hvor skadd Kristina er, etter at hun ble liggende begravd i 40 minutter etter raset på Hatlestad terrase ved Bergen natt til 14. september i fjor. Begge parter er enige om at hun er alvorlig hjerneskadd. Legene sier at hun er funksjonelt blind og døv og at hjernen er så skadd at den ikke kan lagre og bearbeide informasjon slik at Kristina ikke har følelsen av å oppleve. De sier hun verken kan suge, tygge eller svelge, at hun har spasmer, og at de tiltar. De mener videre behandling er nytteløst og vil være direkte smertefullt for jenta.

Faren mener derimot at Kristina reagerer på stimuli, og flere ganger har åpnet øynene og klemt hånden hans på oppfordring. Det har hele tiden vært viktig for ham å få nye leger til å vurdere datteren.

Om Kristina-saken hadde havnet i retten, ville det ha vært en enestående sak i norsk rettshistorie.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media