Kristine (17) ble valgt inn

Blant de aller yngste i Kommunestyre-Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LES OGSÅ:
De kan bli Norges yngste ordførere

– Gleder meg som en unge

Se alle kommunevalgresultatene her(Dagbladet.no): 17 år gamle Kristine Espeland Rafdal ville ikke ta seieren på forskudd, men da alle stemmene fra Sauda i Rogaland var talt opp i ettermiddag, kunne hun endelig slippe jubelen løs: Hun er inne i kommunestyret som eneste representant for Senterpartiet og er dermed en av landets aller yngste innvalgte kommunepolitikere, bare slått av Vegard Solberg – også 17 – fra Re i Vestfold.

– Telefonen har ikke stått stille, det er så mange som vil gratulere, sier en glad SP-representant til Dagbladet.no.

Kristine, som fyller 18 seinere denne måneden, har trolig fått uttelling på mange personstemmer fra industri- og jordbrukskommunen, der hun har kjørt hardt på billig hjemtransport for ungdommer i helgene, kjøreopplæring som valgfag i skolen og realisering av Haukelibanen.

Nå venter kommunestyremøter – i kombinasjon med fortsatt skolegang på allmennfaglig videregående.

– Det tror jeg kommer til å gå helt greit, skolen har vært flinke til å legge til rette for meg hittil, sier odelsjenta, som ikke kommer fra noen politikerfamilie.

– Foreldrene mine er engasjerte, og moren min har vært listefyll ved tidligere valg, men familien min er ikke tradisjonelt politisk aktiv, dette er mitt eget initiativ, sier Kristine, som etter endt skolegang akter å studere videre og kanskje på sikt overta gården.

Sauda, Bjørn Eidsvågs oppvekststed, er tradisjonelt en Arbeiderparti-kommune, og i gårsdagens valg fikk partiet 51,8 prosents oppslutning. Kristines SP fikk 6,3 prosent, en tilbakegang fra 2003, og mistet en representant.

EN AV NORGES YNGSTE: Kristine Espeland Rafdal (17) blir snart å se på kommunestyremøtene i Sauda.