Kristine Anette Andersen (38) døde etter jordras på Osterøy

Politiet frigir navn i samråd med familien.

OMKOM: Kristine Anette Andersen (38). Foto: Politiet / privat
OMKOM: Kristine Anette Andersen (38). Foto: Politiet / privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var 38 år gamle Kristine Anette Andersen som døde av skadene hun pådro seg da et jordras braste inn i et bolighus på Osterøy i Hordaland torsdag morgen.

Kvinnen ble fraktet til sykehus etter raset, som politiet først meldte om rundt klokka 6.45.

Politiet gikk torsdag ettermiddag ut med kvinnens navn i samråd med hennes familie.

Opprettholder evakuering

Samtidig er det etter et møte på kommunehuset torsdag ettermiddag, besluttet å opprettholde evakueringen av åtte hus i området.

Sivilforsvaret vil ha vakthold i det utsatte området i kveld og i natt. Politiet blir på stedet til Sivilforsvaret er på plass og kan overta.

Geologer skal ta ny vurdering av rasfaren i morgen.

DRO MED SEG HUS: Dette raset traff et hus på Votlo på Osterøy.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
DRO MED SEG HUS: Dette raset traff et hus på Votlo på Osterøy. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Politiet i Hordaland opplyser at kommunen sørger for oppfølging av beboerne i disse husene når det gjelder overnatting og eventuelt uthenting av eiendeler og lignende. Kommunen overtar nå ansvaret for situasjonen såframt det ikke oppstår nye hendelser i området.

- Sivilforsvaret overtar vakthold i kveld og natt. Politiet blir på stedet til Sivilforsvaret er på plass og kan overta. Geologer skal ta ny vurdering av rasfaren i morgen fredag, opplyser politiet videre.

25 meter langt

Syv personer bor i huset som ble truffet – fem barn og to voksne.

Raset skal ha vært rundt 25 meter langt og sju meter bredt.

- Det er ikke snakk om et ras ovenfra terrenget, det er masser bak huset som er løsnet. Alle hus rundt er nå evakuert, og vi forsøker å skaffe oss oversikt over situasjonen. Men det er mørkt der inne, med vanskelige arbeidsforhold, sier Thue til Bergens Tidende.

Kraftig uvær

De siste dagene har det regnet kraftig på Vestlandet, og NVE har sendt ut jordskredvarsel i gul kategori for Vestlandet.

I tillegg er det sendt ut flomvarsel i oransje kategori i indre strøk av Hordaland og Rogaland på grunn av regn og snøsmelting. Skalaen for varsling har fire kategorier: grønt (1), gult (2), oransje (3) og rødt (4), hvor rødt er det mest alvorlige, skriver NTB.

Begge varslene er gyldig fram til fredag klokka 7.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer