Kristine overlevde dødskrasjet

Kristine (11/2) mistet mammaen sin, Marianne Grestad Heldre. Hun ble drept i et krasj med en biltyv på vill flukt fra politiet. Bare tilfeldigheter og en unik operasjon av den lille jenta hindret biltyven i å ha kjørt i hjel to mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

 - Ikke politiets skyld

 - Politiet sviktet totalt

I dag starter rettssaken mot den 23 år gamle biltyven. Han er tiltalt for å ha kjørt i hjel Marianne Grestad Heldre med en stjålet varebil. Tragedien skjedde på Ringveien på Økern i Oslo 29. november 1999.

Samtidig starter rettssaken mot de to politifolkene som jaktet på biltyven. Politifolkene har nektet å godta en bot på 15 000 kroner. Ifølge Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (Sefo) skal politifolkene ikke ha stoppet biljakten da de fikk ordre om det. Sefo mener også at sjåføren og sidemannen utviste grov uforstand i tjenesten da de jaktet på biltyven i 6,5 kilometer i motsatt kjøreretning.

Det voldsomme sammenstøtet mellom biltyvens bil og familien Grestad Heldres bil kostet en 26 år gammel mor livet. Ektemannen Helge Heldre ble stygt skadd. Datteren Kristine, som bare var seks uker gammel, fikk alvorlige hodeskader.

- Det er bare tilfeldigheter at ikke Kristine og Helge også ble drept, sier Helge Heldres bistandsadvokat Randi Birgitte Bull til Dagbladet.

Bitter på politiet

Mariannes foreldre ber nå om at den ville biljakten i Oslo får konsekvenser for de involverte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer