- Kristins alibi slår sprekker

Etterforskerne mener Kristin Kirkemo vet mer om trippeldrapet enn hun har fortalt. Politiet prøver desperat å så tvil om troverdigheten til Kristin, hennes venner og familie. En 18-årig kamerat, som er med på å gi Kristin alibi for drapsnatta, er fengslet for å ha avgitt falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen mot 18-åringen er imidlertid syltynn.

- Jeg er lei meg for at en av mine venner blir fengslet, sier Kristin Kirkemo etter at Nedre Romerike forhørsrett i et hemmelig rettsmøte torsdag fengslet en 18 år gammel Oslo-mann for å ha avgitt falsk forklaring.

Ungguttens fem forklaringer til politiet er med på å gi Veronica Orderuds halvsøster alibi for drapsnatta i mai i fjor.

Kjørte aviser

Etterforskerne mener at flere familiemedlemmer og venner av Kristin Kirkemo lyver. Broren til den siktede 18-åringen er også kjæreste med Kristins yngre søster. 18-åringen ble pågrepet hjemme hos en kamerat klokka 02.00 natt til torsdag.

Natt til pinseaften i fjor kjørte han aviser for Aftenposten. Etter mye usikkerhet kom Kristin fram til at hun også var med på denne turen. Sammen med politiet har 18-åringen resonnert seg fram til at det var denne natta Kristin var med.

Bakgrunnen for fengslingen av 18-åringen skal være nye avhør av to venner. Disse vennene mener siktede er lite troverdig, og at han vil beskytte Kristin.

- Han vil strekke seg langt for å beskytte Kristin, har en av vennene forklart i politiavhør.

- Desperat handling
- Desperat handling Vis mer

Sint

Etter et fem timer langt politiavhør på Gardermoen politistasjon onsdag ettermiddag bestemte politiet seg for å sikte 18-åringen for falsk forklaring. Bak lukkede dører i forhørsretten fikk politiet medhold i én ukes varetektsfengsling.

- Min klient er sint og oppgitt over fengslingen, og stiller seg uforstående til siktelsen. Det er ingen grunn for at min klient skal lyve for politiet. Vi påkjærer kjennelsen til lagmannsretten, sier forsvarer Thor Gardarsson.

Etter det Dagbladet får opplyst, tror etterforskerne at det var en helt annen kvinne som var sammen med 18-åringen denne natta.

- Umulig

- Kristin mangler alibi for en kort tidsperiode drapsnatta. Hun kan umulig ha rukket til Sørumsand og tilbake igjen på den korte tida. Mobilutskriftene hennes bekrefter at hun har vært på budrunden, sier Kirkemos forsvarer, Tor Kjærvik, som mener politiet bruker venner av Kristin i et spill for å få henne i nye avhør.

Fengslingen av 18-åringen settes også i sammenheng med den såkalte 180-samtalen, som er ett av de heteste sporene i Orderud-saken. 12. mai i fjor ringte en mannsperson til Opplysningen 180 og fortalte at han ville drepe Anne Orderud Paust og hennes foreldre.

Kontortelefon

Politiet bekrefter at de bare har én samtale den dagen som kan knyttes til miljøet rundt de siktede. Samtalen er gjort fra kontortelefonen til 18-åringens bror. Flere medlemmer av Kirkemo-familien og deres venner skal ha tilgang til denne telefonen.

Den siktede 18-åringens bror har forklart til politiet at han kan ha ringt opplysningen, men bare i jobbsammenheng.

ALIBIET SLÅR SPREKKER: Venner av Kristin Kirkemo er tatt inn til avhør, og én er arrestert for å ha avgitt falsk forklaring.