Kristins ektemann i retten

I dag møtte Kristin Kirkemo Haukelands ektefelle, Per Haukeland, i retten i Halden. Han er tiltalt for å ha smuglet hele 2 454 400 sigaretter fra Litauen til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ønsker oss barn

Ifølge tiltalen skal han 6. november 1997 ha smuglet hele 2 454 400 sigaretter fra Litauen til Norge over Svinesund, med en semitrailer.

Dagen etter skal 33-åringen ha losset lasten av på en gård i Ski. Det enorme sigarettlageret skal ha vært skjult inni redskapsboder som sto på paller på semitraileren. De antatte hovedmennene i smuglersaken ble dømt i desember i fjor. Per Haukeland er medtiltalt.

- Jeg vil ikke gå i detalj om denne saken overfor Dagbladet. Men jeg anser meg uskyldig etter tiltalen. Dessuten ligger forholdet tre og et halvt år tilbake i tid. Jeg har forsøkt å framskynde politiets behandling - uten å få gjennomslag. Det bør telle med, sier Per Haukeland, som driver en pizzarestaurant på Kolbotn utenfor Oslo - der paret også bor.

- Faktisk regner jeg med å leve normalt og få barn med Kristin. Ingen av oss har gjort det vi står tiltalt for. Kristin har ikke medvirket til drap. Jeg har ikke smuglet. Da kan vi heller ikke bli dømt, mener ektemannen.

Per Haukeland vil få sin dom lenge før Kristin. Han er forberedt på å bli kjent skyldig. Men han tror det ikke:

- Klart vi har tenkt tanken, begge to. Men jeg er like sikker på Kristins uskyld som på min egen.

I RETTEN: Trippeldrapstiltalte Kristin Kirkemo Haukeland og ektemannen Per Haukeland står tiltalt i hver sin rettssal i dag.
TILTALT FOR SIGARETTSMUGLING: Per Haukeland.