REAGERER PÅ LEKKASJER: Den siktede 38-åringen skal ha sagt i avhør at han ikke ha vært borti Kristin Juel Johannessen (12), ifølge VG. Faren til Kristin, Roar Juel Johannessen, reagerer på at det nok en gang lekkes informasjon fra avhør til media.  Foto: Privat / Christian Roth Christensen / Dagbladet
REAGERER PÅ LEKKASJER: Den siktede 38-åringen skal ha sagt i avhør at han ikke ha vært borti Kristin Juel Johannessen (12), ifølge VG. Faren til Kristin, Roar Juel Johannessen, reagerer på at det nok en gang lekkes informasjon fra avhør til media. Foto: Privat / Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Kristins far: - Hvem er det som lekker informasjon fra avhør nå?

Kristins far tror heller ikke at den siktede kommer til å snu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 38-åringen som er siktet for forsettlig drap på tolv år gamle Kristin Juel Johannessen, som ble funnet død 5. august 1999 i Larvik, er blitt konfrontert av politiet med det nye DNA-beviset.

- Aahh, det kan du glemme. Jeg har ikke vært borti henne. Det... det stemmer ikke, enkelt og greit. Nei, sa siktede ifølge VG da han ble konfrontert med det nye DNA-beviset.

Faren til Kristin, Roar Juel Johannessen, tror ikke den siktede 38-åringen, som er siktet på nytt for samme drap, vil snu i saken nå. Han har hele veien nektet straffskyld.

Reagerer på lekkasjer Johannessen er også kraftig irritert over at ny informasjon slippes ut av avhør, akkurat som tilbake på starten av 2000-tallet.

- Disse lekkasjene er et tankekors for oss. Hvem er det som lekker denne gangen? Tilbake under de første avhørene, da han var siktet sist gang, var det vanvittig mye lekkasjer. Hvorfor går de ut med informasjon fra avhør til media? sier Johannessen til Dagbladet.

Politiet fant siktedes DNA på Kristins fingernegler og mener derfor det er sterke bevis på at han har hatt kontakt med henne.

- Vi mener dette beviser at siktede har vært i nærkontakt med avdøde, og vi mener derfor kan knytte siktede til drapshandlingen, sa konstituert visepolitimester i Vestfold politidistrikt, Kjell Johan Abrahamsen, da politiet presenterte beviser på en pressekonferanse i Larvik torsdag i forrige uke.

- Han vil ikke snu - Dette hørte vi jo også da han ble intervjuet i 2000, før rettssaken. Han sa da at bare et sykt menneske kunne begått et barnedrap. Det han skal ha sagt i avhør nå, får han stå for selv, sier Kristins far, Roar Juel Johannessen, til Dagbladet.

- Han benekter jo enda skyld, men DNA-beviset sier noe helt annet. Jeg tror aldri vi kommer til å få en tilståelse, det er nok bevisførselen som vil felle ham. Han vil ikke snu nå, da tror jeg tilståelsen ville kommet ved det første rettsmøtet, sier Johannessen, som selv har jobbet iherdig i alle år for å løse saken.

- Tett dialog Etterforskningen av Kristin-drapet har pågått for fullt gjennom helga, etter at den tidligere dømte og frikjente mannen ble pågrepet på nytt i saken, skriver NTB.

- Vi har tett dialog med ham, selv om han i avhør benekter straffskyld, sier Kjell Johan Abrahamsen i politiet.

Mannen har hele tiden bedyret sin uskyld, og det gjør han fortsatt, ifølge hans advokat Søren Hellenes.

- Han stiller seg uforstående til pågripelsen, sier Hellenes til Dagbladet.

Påtalemyndigheten har begjært saken gjenopptatt.